Caravan Salon 2022 in Düsseldorf weer groot als vanouds

Marije Onderwaater

Pak de agenda er maar bij: van 26 augustus tot en met 4 september is het tijd voor de Caravan Salon 2022 in Düsseldorf. Zoals het er nu naar uit ziet, is deze beroemde kampeerbeurs weer groot als vanouds.

Caravan Salon 2022

Campers, caravans, tenten, vouwwagens, daktenten, kampeeraccessoires, onderdelen, movers, (elektrische) fietsen, campings, camperplaatsen, reisbestemmingen en nog veel meer; je vindt het allemaal op de Caravan Salon 2022, die plaatsvindt in de Messe van Düsseldorf. In 2020 en 2021 was er wel een Caravan Salon, maar dan in afgeslankte vorm. Deze zomer zijn er weer evenveel hallen als in ‘normale’ jaren. “Dit betekent dat we de assortimenten van 600 exposanten presenteren op 250.000 vierkante meter in in totaal zestien hallen”, zegt Stefan Koschke, projectdirecteur Caravanning & Outdoor. “We kijken vol optimisme en verwachting uit naar het evenement van dit jaar.”

StarterWelt voor beginnende kampeerders

Voor mensen die net beginnen met kamperen is er de StarterWelt. Hier kunnen bezoekers in alle rust vragen stellen over bijvoorbeeld de aanschaf van een caravan of camper. Ook zijn er gedurende dag presentaties waarna opnieuw ruimte is voor vragen.

Presentaties in de StarterWelt-hal.
Presentaties in de StarterWelt-hal.

Vrijdag previewdag voor genodigden

De eerste vrijdag van Europa’s grootste kampeerbeurs is traditiegetrouw gereserveerd voor vakpers en mensen uit de branche. Op de Caravan Salon 2022 kunnen exposanten er voor het eerst voor kiezen om ook klanten uit te nodigen. Koschke: “Met deze optie willen we de eerste vrijdag van de beurs verder ontwikkelen en tegelijkertijd onze exposanten toestaan ​​hun kopers selectief uit te nodigen. Dit creëert een professionele setting voor het bespreken van bestellingen, zakelijke uitwisselingen en netwerken.”

Caravan Salon 2022: toegangskaartjes vanaf juli te koop

De Caravan Salon 2022 vindt plaats van van 26 augustus tot en met 4 september in de Messe in Düsseldorf. Toegangskaarten hebben allerlei verschillende prijzen, afhankelijk van wanneer je gaat. Een weekendkaartje kost 18 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Op doordeweekse dagen is de prijs van een ticket 16 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Met een kortingsticket betalen volwassenen 15 euro in het weekend en 13 euro op werkdagen. Van maandag tot en met vrijdag is het mogelijk om een kaartje te kopen voor het tijdslot tussen 14.00 en 18.00 uur. Dat kaartje kost 10 euro. Tenslotte zijn er nog de kaarten voor de previewdag op vrijdag, die kosten 35 euro voor volwassenen (30 euro met korting) en 8 euro voor kinderen. De toegangskaartjes zijn vanaf juli 2022 te koop. Tegen we die tijd geven we je een seintje!

Campingtrend in Düsseldorf

Natuurlijk is Campingtrend ook weer op de Caravan Salon 2022. Dus heb je geen tijd om naar Düsseldorf te komen, dan kan je toch alles volgen via de dagelijkse vlogs op ons YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…