Camperbeurs

Voor in de agenda: leuke kampeerbeurzen in het eerste kwartaal van 2023

Martine van Kuler

Een nieuw jaar betekent nieuwe kampeeravonturen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken wat betreft de bestemming of je kampeermiddel, of vind je het gewoon heerlijk om wat kampeersfeer op te snuiven? Bezoek dan eens een kampeer- of outdoorbeurs. Ook in 2023 zijn ze er weer. Pak je agenda er maar bij, want dit zijn leuke kampeerbeurzen in het eerste kwartaal van 2023.

Eerder schreven we al over drie beurzen in januari waar je als kampeerder je hart kunt ophalen: de Vakantiebeurs in Utrecht, de Caravana in Leeuwarden en de CMT in Stuttgart. Meer informatie over deze beurzen – zoals data, locatie en prijzen – lees je in dit artikel. Maar er zijn dit jaar meer beurzen waar je de nodige kampeerinspiratie kunt opdoen.

SVR Vakantiebeurs

Voor wie SVR niet kent: bij de Stichting Vrije Recreatie zijn zo’n tweeduizend kleinschalige campings in Europa aangesloten. Wil jij meer weten over ‘kamperen bij de boer’, breng dan eens een bezoek aan een SVR Vakantiebeurs. De voorgaande twee jaren was de SVR Vakantiebeurs er noodgedwongen alleen online, maar in 2023 kun je de beurs weer bezoeken op:
– zaterdag 21 januari: Expo Houten
– zaterdag 28 januari: Autotron Rosmalen
– zaterdag 4 februari: Martiniplaza in Groningen
– zaterdag 11 februari: Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen

De toegang is gratis voor donateurs van de SVR. Niet-donateurs betalen 5 euro.

svr vakantiebeurs
svr vakantiebeurs

ABF Caravaning & Camping in Hannover

Van 1 tot en met 5 februari ontdek je in het Duitse Hannover alles over campers en caravans op de ABF, een beurs voor actieve vrijetijdsbesteding. Je vindt er kampeermiddelen, bestemmingen en accessoires. Meer weten? Ga dan naar deze website.

Het Vakantiesalon Brussel

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 februari 2023 zwaaien de paleispoorten van Brussels Expo open voor de 64e editie van Het Vakantiesalon van Brussel, de Belgische equivalent van de Vakantiebeurs. Campin’ & Out is dé hal voor kampeerders. Hier staan kampeermiddelen en doe je inspiratie op voor bestemmingen. Tickets voor Het Vakantiesalon kosten 6 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de deur. Ben jij een early bird? Schaf dan op deze website vast je tickets aan.

hike
hike

Fiets en Wandelbeurs

Fietsers en wandelaars opgelet! Weliswaar behoort deze beurs niet echt tot de kampeerbeurzen, maar leuk is ‘ie wel: zaterdag 18 en zondag 19 februari kun je in Flanders Expo in Gent de Fiets en Wandelbeurs bezoeken. Ontdek fiets- en wandelbestemmingen, verlekker je aan outdoormateriaal en ga op zoek naar nieuwe wandelschoenen. Op grote fietsparcoursen kun je de nieuwste trekkingbolides en e-bikes uitproberen, en er zijn lezingen en workshops. Tickets kosten in de voorverkoop 7 euro. Je koopt ze hier.

Liever dichter bij huis? Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari is de beurs te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht. Meer informatie vind je op deze website.

Reise + Camping in Essen

Van 22 t/m 26 februari kun je in het Duitse Essen Reise + Camping bezoeken. Deze beurs biedt naast toeristische bestemmingen ook een uitgebreid assortiment aan kampeermiddelen en accessoires. Of je nou een tent-, camper- of caravankampeerder bent. Entreekaartjes kosten 11 euro op woensdag en 13 euro op de overige dagen. Meer weten? Ga dan naar de website van Reise + Camping.

Reise + Camping
Reise + Camping

Het Motorhomesalon in Antwerpen

Ook op de agenda van kampeerbeurzen staat Het Motorhomesalon, dit is een tweedehandsbeurs voor campers. De beurs vindt op 11 en 12 maart plaats in Antwerp Expo. Naast campers vind je er verhuurbedrijven, aanbieders van accessoires, gidsen en magazines, verzekeraars en vertegenwoordigers van campings. Een ticket kost 6 euro. Kom je met een camper dan kun je van zaterdag op zondag gratis overnachten op camperpark Vogelzang. Ga voor meer info naar de website van Het Motorhomesalon.

Meer kampeerbeurzen in 2023

Bovenstaand vind je de grootste kampeerbeurzen in het eerste kwartaal van 2023. Ook na maart zijn er natuurlijk nog evenementen waar je als kampeerder de nodige inspiratie kunt opdoen. Denk aan de Caravan Salon in Düsseldorf (in augustus) of de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in het najaar. Natuurlijk lees je hier tegen die tijd meer over op Campingtrend. Houd ons dus ook in 2023 weer in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!