Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

In het najaar naar een kampeerbeurs? Dat kan!

Martine van Kuler

De Caravan Salon in Düsseldorf is nog in volle gang, maar er zijn de komende weken nog meer kampeerbeurzen waar je inspiratie kunt opdoen. Pak je agenda er maar bij, want Campingtrend zet ze voor je op een rijtje.

Op een kampeerbeurs kun je ongegeneerd gluren in de nieuwste kampeermiddelen, leuke accessoires kopen en je oriënteren op de volgende vakantiebestemming. Ben of was jij niet in staat om de Caravan Salon in Düsseldorf te bezoeken, dan kun je dit najaar misschien naar een van de volgende kampeerbeurzen.

Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten
Fendt caravans 2023 apero
Fendt Apero buiten

Kampeerbeurs Dordt Open

De eerste kampeerbeurs ná de Caravan Salon is Dordt Open. Van 3 tot en met 11 september tonen de fabrikanten Hobby en Fendt hier hun nieuwste modellen. De camper- en caravanshow is dagelijks van 11 tot 17 uur. Zowel entree als parkeren is gratis en de koffie staat klaar! Meer info vind je op deze website.

50PlusBeurs

Oke, een kampeerbeurs mogen we de 50PlusBeurs eigenlijk niet noemen, maar omdat er ook exposanten uit de kampeerwereld vertegenwoordigd zijn verdient hij toch een eervolle vermelding. De 50PlusBeurs is immers al 28 jaar ’s werelds grootste evenement voor actieve senioren, en veel van hen houden natuurlijk van kamperen. Er zijn stands van onder meer ACSI Kampeerreizen, de campings Ettelbruck en Mauterndorf, Stam Campers en Van den Belt Caravan & Camper. De beurs vindt plaats van 13 tot en met 17 september 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. Op de website van de 50PlusBeurs vind je alle informatie.

Camperbeurs Hardenberg
Camperbeurs Hardenberg

Camperbeurs Hardenberg

De vraag naar campers is nog nooit zo groot geweest. Heb jij een camper of overweeg je er een aan te schaffen? Bezoek dan Camperbeurs Hardenberg. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september laten meer dan 85 exposanten – verdeeld over zes beurshallen – nieuwe én tweedehands campers zien. Daarnaast zijn er diverse stands met camperaccessoires. Op het fietsparcours kun je elektrische (vouw)fietsen uitproberen, en in het Campertheater kan je terecht voor presentaties van CamperTV en Kampeermeneer. Natuurlijk is de NKC, Europa’s grootste kampeerautoclub, ook aanwezig. Meer info en tickets vind je hier.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De bekendste kampeerbeurs van Nederland bezoek je dit jaar van 5 tot en met 9 oktober. Bekijk de nieuwste kampeermiddelen, oriënteer je op een camping, check de laatste kampeertrends zien en schaf de hoognodige accessoires aan. Daarnaast zijn er workshops, is er livemuziek en kun je lekker eten. Kortom, een dagje uit voor het hele gezin. Kijk hier voor meer info en tickets.

Tent KCJ
Tent KCJ

Caravan Bremen

De grootste kampeerbeurs van onze oosterburen is het niet, maar als je in de buurt bent is Caravan Bremen best een bezoekje waard. Van 4 tot en met 6 november kun je de nieuwste kampeermiddelen bekijken en campingeigenaren spreken in de Messe Bremen. In de naastgelegen hallen vindt gelijktijdig vakantiebeurs Reislust plaats. Leuk als je nog wat inspiratie nodig hebt. En omdat slenteren over een beursvloer hongerig maakt, kun je ook de gastronomische beurs Fisch & Feines nog even meepakken. Meer info lees op de website van Messe Bremen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!