Caravana 2023

Caravana 2023 – Kampeerbeleving in Leeuwarden

Martine van Kuler

Van mooie kampeerbestemmingen en handige tips tot modeshows met praktische vakantiekleding en barbecue-demonstraties. De Caravana in Leeuwarden is van 25 tot en met 29 januari de place to be voor kampeerliefhebbers.

Januari is de maand waarin veel mensen gaan nadenken over hun volgende vakantiebestemming. Op de Vakantiebeurs presenteerden veel landen vorige week al hun highlights. Ben je er nog niet uit? Op de Caravana in Leeuwarden zijn vertegenwoordigers van heel wat Europese campings aanwezig, onder wie onze Oostenrijkse vrienden van 50plus Campingpark Fisching.

Alles voor de kampeerder

Maar niet alleen campings presenteren zich, ook dealers en fabrikanten tonen hun nieuwste kampeermiddelen. En heb je een nieuwe voortent nodig? Maak dan eens een praatje met Erwin van Polaris Outdoor.  Wil je een camper huren? Bezoek dan een van de camperverhuurbedrijven op de beurs. Zoals altijd is ook de ANWB aanwezig. Dat geldt ook voor de NKC, die op de eerste beursdag de winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het Jaar 2023 bekendmaakt.

De Caravan van het Jaar 2023 én de Trekauto van het Jaar 2022 zijn samen te ontdekken bij binnenkomst. En ga je voor duurzaam? Bekijk dan elektrische campers e-Fixxter of de Volkswagen ID.Buzz. De Caravan van het Jaar 2022, de Hobby Beachy, ontdek je op de stand van Caravan Centrum Waterland.

Verder kun je fietsen testen op het Fietsparcours, krijg je een kijkje in de werkplaats van camper-bouwbedrijf VAN-Jorn, laat camperaar Maletha de mooiste locaties zien om het ultieme campergevoel te beleven en geeft de ANWB een presentatie over fietshelmen. 

Caravana 2023
Caravana 2023
Caravana 2023
Caravana 2023

Caravana 2023 praktisch

Kortom, de Caravana is een leuk uitje voor iedereen die van kamperen houdt. Je kunt de beurs van 25 tot en met 29 januari bezoeken in het WTC Expo in Leeuwarden.

Op zaterdag en zondag is er voor de kleine avonturiers een kinderplein aanwezig waar ze kunnen spelen, kleuren en schminken. Misschien komt Hollie Hof de Husky hond nog wel even een kijkje nemen…

Reguliere tickets kosten in de online voorverkoop 13,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Ook parkeren is gratis. Koop je liever ter plekke een kaartje aan de kassa? Dat kost 16 euro. Klik voor meer informatie over de Caravana op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!