Kampeerbeurs Caravana 2022 uitgesteld naar volgend jaar

Marije Onderwaater

Een domper voor kampeerliefhebbers: de Caravana 2022 is uitgesteld naar volgend jaar. Pas in 2023 vindt de volgende editie van deze kampeerbeurs in Friesland weer plaats. Deze week maakte ook de Vakantiebeurs – die normaal gesproken in januari plaatsvindt – eveneens de afgelasting voor dit jaar bekend.

WTC Expo

De WTC Expo in Leeuwarden is elk jaar in januari het decor van de kampeerbeurs Caravana. Waar op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vooral merken hun waar presenteren, is het in Leeuwarden de beurt aan de dealers. Voor hen is dit hét moment om te laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van caravans, campers, vouwwagens, daktenten, tenten en kampeeraccessoires. Ook zijn op de Caravana altijd veel campings uit binnen- en buitenland te vinden.

Kwaliteit niet te garanderen

Maar dat alles gaat komende januari dus niet door. De organisatie heeft besloten om de Caravana 2022 met een jaar uit te stellen. “Gezien de huidige ontwikkelingen is het niet haalbaar om Caravana te organiseren. Door het hoge aantal besmettingen en de grote onzekerheid ten aanzien van eventuele toekomstige maatregelen kunnen wij de kwaliteit van Caravana 2022 niet garanderen”, staat op de website te lezen.

Het is een tegenvaller voor de Caravana, die de editie van 2021 vanwege de coronamaatregelen ook al in rook zag opgaan. Toch blijft de organisatie naar eigen zeggen positief. “Zo zijn er al veel inschrijvingen doorgezet naar de volgende editie van Caravana. Hiermee is de basis voor 2023 gelegd en belooft het nu al een geweldige editie te worden!”

Tickets Caravana 2022

De volgende editie van de kampeerbeurs Caravana vindt plaats van 25 tot en met 29 januari 2023. Mensen die al een ticket voor de Caravana 2022 hebben gekocht, krijgen automatisch hun geld teruggestort. Liefhebbers van vrijetijdsbeurzen kunnen volgend jaar januari – ijs en weder dienende – hun hart ophalen. De uitgestelde Vakantiebeurs staat namelijk gepland voor 12 tot en met 15 januari 2023.

Meer lezen? Kijk op de website van de Caravana.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…