Kampeerbelevenis Brabant uitgesteld wegens tekort aan caravans en campers

Luc Schaepkens

De jubileumeditie van kampeerbeurs Kampeerbelevenis Brabant – de 10e editie – ging vorig jaar wegens corona niet door. De beurs werd doorgeschoven naar november dit jaar. Maar helaas. Ook dit jaar is er van 11 tot en met 14 november geen kampeerbeurs in Bergeijk. De reden is opvallend: de deelnemende caravan- en camperbedrijven hebben door de enorme vraag simpelweg geen caravans en campers om te laten zien.

Covid Kamperen

We schreven het hier al vaker. Kamperen is mateloos populair. Covid heeft daar nog een flinke schep bovenop gedaan. Voor veel mensen is kamperen namelijk de enige veilige manier om op vakantie te gaan. Dat zorgt voor een enorme vraag naar kampeermiddelen. Campers, caravans, vouwwagens en daktenten; ze gaan allemaal als de spreekwoordelijke warme broodjes over de showroom-toonbank.

Dat is natuurlijk heel prettig, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zo moesten de caravan- en camperbedrijven die deze maand zouden deelnemen aan de kampeerbeurs Kampeerbelevenis Brabant hun deelname afzeggen. Ze hebben namelijk geen caravans of campers meer om de hallen mee te vullen. En zonder caravans en campers is er natuurlijk ook geen grootste kampeerbeurs van Zuid-Nederland.

Kampeerbelevenis Brabant vol goede moed naar 2022

De organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten. Bax Totaalrecreatie in Bergeijk schuift de jubileumeditie door naar 2022. Onder het motto ‘ooit moet het er toch van komen’ is daarvoor het tweede weekend van november 2022 geprikt. De precieze data voor Kampeerbelevenis Brabant 2022 worden later bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur