De Teleco Silent Plus 5900H dakairco koelt en verwarmt

Luc Schaepkens

Teleco presenteert zijn nieuwste dakairco, die ook kan verwarmen. Na de 8100H is er nu namelijk de iets minder krachtige Teleco Silent Plus 5900H. Deze komt in de plaats van de 5400H en is voorzien van de modernste technieken. Hij koelt en verwarmt – want uitgerust met een warmtepomp – een caravan of camper met een lengte van 5 tot 6,5 meter.

Nieuwe Luchtverspreider

De luchtverspreider is ultraplat. Op de zijkanten is verlichting aangebracht en hij heeft een interactief display. Door de warmtepomp kun je met deze dakairco niet alleen koelen, maar ook verwarmen. De koelcapaciteit bedraagt 5900 BTU, oftewel 1730 watt. Het verwarmingsvermogen is 5600 BTU, wat gelijk is aan 1640 watt. De nieuwe Teleco Silent Plus 5900H is daarmee krachtiger dan zijn voorganger. Het apparaat maakt echter niet meer lawaai. De dakairco is instelbaar van 16 tot 31 graden. Hij weegt 34 kilo.

Teleco Silent Plus 5900H is ultraplat

De Teleco Silent Plus 5900H past in de opening van een standaard dakluik. De luchtverspreider – die je tegen het plafond ziet – is slechts 45 bij 45 centimeter. Hij is daarnaast met 4,2 centimeter ook ultraplat. Door de ingebouwde Teleco Hub kun je deze dakairco ook bedienen via de Teleco-app. Wie nieuwsgierig is, kan de nieuwe Teleco dakairco vanaf september op alle grote beurzen gaan bekijken. Zo is hij onder meer te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Doorontwikkeling van de Evan-serie

“We zijn erg tevreden over de evolutie van ons Silent-assortiment met de Silent Plus”, zegt Raul Fabbri, mede-oprichter van de Teleco Group. “De nieuwe luchtverspreider is vergelijkbaar met het model dat wordt aangeboden op de Evan-serie, maar is opnieuw ontwikkeld om hem aan te passen aan de kenmerken van de Silent Plus. Het display is veel completer en geeft informatie over zowel de ingestelde temperatuur als de omgevingstemperatuur. We hebben de ventilatiefunctie toegevoegd, die er voorheen niet was. En de lichten aan de zijkant, die voor extra verlichting zorgen in het interieur, kunnen op afstand bediend worden met de afstandsbediening.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur