Tenten, daktenten en vouwwagens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Marije Onderwaater

Slaap jij het allerfijnste onder een tentdoek? Dan zijn er genoeg kampeermiddelen om er mee op uit te trekken. Tenten, daktenten en vouwwagens; je vindt ze allemaal op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021, van 6 tot en met 10 oktober in Utrecht. Wij vertellen je wat je waar kunt vinden!

Slapen in verschillende soorten campers en tenten

Sommige kampeerders willen echt niet anders dan slapen onder een tentdoek. De frisse – oké, soms té frisse – lucht, het gezellige geluid van regen die op de tent tikt (niet te vaak, please) en het ware kampeergevoel zijn vaak redenen om voor een tent te kiezen. En die keuze is groot tegenwoordig, want er zijn talloze soorten (gezins)tenten, daktenten voor elke auto, en legio vouwwagens en tenttrailers.

Volop tenten, daktenten en vouwwagens op de KCJ.
Volop tenten, daktenten en vouwwagens op de KCJ.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs: overal daktenten

Daktentkamperen is allang niet meer voorbehouden aan avonturiers die met hun robuuste 4×4 de wildernis in trekken. Welnee! De daktent zie je tegenwoordig overal. En dat is niet zo gek, want er is voor elke auto wel een daktent beschikbaar. Daktentkampeerders roemen het hoog boven de grond slapen, het opzetgemak en het feit dat een daktent geen bagageruimte inneemt. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021 zijn verschillende daktentaanbieders te vinden. Ga bijvoorbeeld eens langs bij iKamper, Dare to be Different, Campwerk en Thule.

Daktenten zijn er voor elke auto.
Daktenten zijn er voor elke auto.

Tenten in alle soorten en maten

De grote zakken met een zware tent en genummerde stokken zijn nu wel echt verleden tijd. Een tent opzetten is tegenwoordig a piece of cake. De tent is er in allerlei soorten en maten; van een tentje voor twee tot aan een luxe gezinstent. En van een tent met een eenvoudig stokkensysteem tot aan een opblaasbare tent. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021 vind je onder meer de stand van Karsten Tenten. Het merk toont op de beurs voor het eerst de Karsten Opera Blueline, die is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Natuurlijk mag De Waard ook niet ontbreken in de Jaarbeurs. Liever een andere tent bekijken? Maak dan even een rondje langs de kampeerwinkels die op de beurs staan.

De Karsten Lacerta tent in de reguliere uitvoering.
De Karsten Lacerta tent in de reguliere uitvoering.

Flaneer over de vouwwagenboulevard

Alle vouwwagens en tenttrailers zijn dit jaar te vinden in Hal 12, die voor deze gelegenheid is omgetoverd tot vouwwagenboulevard. Breng een bezoekje aan de stands van Campwerk, Alpenkreuzer, Smitveld, Holtkamper, Camp-let en Campooz. Bij De Wit Schijndel zijn vouwwagens van Cabanon en Europa Camper te vinden. Even uitrusten kan bij de twee terrassen in deze hal. En ben je weer bijgekomen? Dan kan je een van de vele demonstraties en workshops bijwonen. Wil je weten waarom kamperen met de vouwwagen zo leuk is? Check dan nog even deze liveshow.

Neem jij een kijkje op de Vouwwagenboulevard?
Neem jij een kijkje op de Vouwwagenboulevard?

Campingtrend Liveshows in Utrecht

Is het je diepste wens om Jos en DW een keer live te zien? Dan hebben we goed nieuws voor je! De mannen nemen namelijk woensdag, donderdag, vrijdag én zondag de Campingtrend Liveshow in Utrecht op. Kijk dus vooral even of je ze ergens op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs spot. En heb je een caravan gekocht of ben je van plan er eentje aan te schaffen? Bezoek dan het Kampeertheater, waar Jos elke beursdag tips & tricks geeft. De exacte tijden vind je binnenkort op de website van de KCJ.

Jos en DW presenteren een pubquiz met prijzen
Jos en DW presenteren een pubquiz met prijzen

Korting op entreekaartje via Campingtrend

Staat de Kampeer en Caravan Jaarbeurs al in je agenda genoteerd? Koop dan alvast een kaartje via Campingtrend. Dan krijg je 3,50 euro korting. Je betaalt dus 9 euro, in plaats van 12,50 euro. Klik hier om een entreekaartje te kopen. Zien we je in Utrecht?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…