Kampeer Duurzaamheidsprijs

Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert duurzaamheidsprijs

Martine van Kuler

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Óók in de kampeerbranche. Om dit te onderstrepen wordt in oktober op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de Kampeer Duurzaamheidsprijs uitgereikt voor de meest duurzame innovaties op kampeergebied.

Ieder najaar trekt de Utrechtse Kampeer & Caravan Jaarbeurs vele duizenden bezoekers. Zij kunnen de nieuwste kampeermiddelen bekijken, zich oriënteren op een camping, de laatste kampeertrends zien en de hoognodige accessoires aanschaffen. Maar er is in 2022 nog meer te zien op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, zoals de uitreiking van de Kampeer Duurzaamheidsprijs.

Kampeer Duurzaamheidsprijs
Kampeer Duurzaamheidsprijs

Kampeer Duurzaamheidsprijs

De Kampeer Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ), de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) én de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Deelnemers kunnen in de categorieën camperproduct en kampeerproduct meedingen naar deze prijs. In beide categorieën gaat het om de beste duurzame innovatieve producten, in de breedste zin van het woord. Van duurzame accessoires en technische innovaties tot losse onderdelen en duurzame comfortverhogende producten. (Ook op Campingtrend lees je geregeld over duurzame kampeerproducten, zoals deze koeltassen en het nieuwe REDUX-materiaal.)

De Duurzaamheidsprijs is een goede zaak, meent Rachel Jankowsky van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs: “De wereld om ons heen verandert voortdurend en duurzaamheid is een steeds belangrijker thema. Duurzame innovaties geven nieuwe energie en dragen bij aan positieve veranderingen voor de toekomst.”

Uitreiking tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Heb jij of je bedrijf duurzame innovaties op kampeergebied ontwikkeld en wil je meedingen naar de Kampeer Duurzaamheidsprijs? Meld je dan voor 1 augustus 2022 aan via onderstaande button.

Hierna selecteert een vakjury de meest duurzame innovaties en bepaalt welke inzendingen worden genomineerd. Vervolgens mag het Nederlandse publiek stemmen. De prijs wordt op woensdag 5 oktober tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs officieel uitgereikt. Zowel exposanten als niet-exposanten van KCJ kunnen deelnemen.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2022 in de Jaarbeurs Utrecht. 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!