Kabe Estate Kabe Royal

Kabe Royal-campers en Estate-caravans in de prijzen

Marije Onderwaater

Kabe begint het nieuwe jaar goed met drie kampeerprijzen. De Zweedse producent van premium campers en caravans won met de Royal-camperserie een prijs bij het Duitse camperblad Promobil. De Estate-caravans wonen bij Caravaning en Kabe’s Smart Level kreeg een European Innovation Award (EIA).

Populaire halfintegraal: Kabe Royal

Het Duitse campermagazine Promobil vraagt lezers jaarlijks om hun favoriete camper in allerlei verschillende categorieën. Per categorie geven lezers ook aan wat hun favoriete importmodel is. Bij de halfintegraalcampers boven de 70.000 euro is dat – net als vorig jaar – de Kabe Royal. Opvallend is dat 28,4 procent van de stemmen naar deze luxe halfintegraal ging. Dat zijn er flink meer dan in 2022, toen dat aantal nog op 22,2 procent lag.

Zeven indelingen
De Royal-serie is volgens Kabe bedoeld voor mensen die extra hoge eisen stellen aan uitrusting en comfort. De Mercedes Sprinter met AL-KO chassis dient in deze serie als basis. Er zijn zeven indelingen, die in lengte variëren van 8,06 tot 9,06 meter. Er is voor ieder wat wils: zo zijn er plattegronden met enkele bedden (x780 LB en x780 LGB), met een queensbed (x780 LQB en x880 LQB), een Frans bed (x780 LXL) en enkele bedden met een badkamer achterin (x780 LT en x880 LT). Net als de andere campers van Kabe, is de Royal-serie perfect toegerust op het Scandinavische klimaat. Dit betekent dat het ‘s winters lekker behaaglijk is, en dat het binnen ook bij zomerse temperaturen aangenaam koel is.

Kabe Royal x780 LT
De Kabe Royal x780 LT met een badkamer achterin
Kabe Royal x780 LT
De Kabe Royal x780 LT met een badkamer achterin
Kabe Royal
De camperserie Kabe Royal
Kabe Royal
De camperserie Kabe Royal

Veel stemmen voor de Kabe Estate

De caravanserie Kabe Estate heette tot vorig jaar de Kabe Classic. De serie is gericht op gezinnen met kinderen. Er zijn tien modellen en maar liefst veertien verschillende indelingen, waardoor er altijd wel een caravan is die bij de wensen van de kampeerder past. En de serie valt in de smaak, zo blijkt uit de awardverkiezing van Caravaning, het caravanzusje van Promobil. In de categorie ‘caravans in de bovenste middenklasse’ is de Kabe Estate de meest geïmporteerde caravan. De Estate wint de verkiezing héél overtuigend, met 55,6 procent van de stemmen.

Kabe Estate 470 XL
Een Frans bed in de Kabe Estate 470 XL
Kabe Estate 470 XL
Een Frans bed in de Kabe Estate 470 XL

European Innovation Award voor Smart Level

Bij de verkiezing van de European Innovation Award (EIA) laten kampeerjournalisten hun stem gelden. Daarbij viel Kabe’s functie Smart Level in de prijzen. Smart Level – dat is toegevoegd aan het bedieningspaneel Smart D – toont het gasniveau, de bandenspanning en de hellingshoek van de caravan. De Imperial-serie is standaard uitgerust met deze slimme voorziening. Bij de Royal-serie staat Smart Level op de optielijst. Vorig jaar won Kabe al een European Innovation Award voor Smart D. Nu de Zweedse camper- en caravanbouwer opnieuw in de prijzen valt, overheerst trots. “Het voelt altijd geweldig om geprezen te worden in deze zware competitie, de prijs geeft ons weer een duwtje voorwaarts,” zegt Niclas Steén van Kabe.

Wil je meer weten over de Kabe Royal, de Kabe Estate, Smart Level of een van de andere campers of caravans van Kabe? Kijk dan op de website, dat kan via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…