Kabe: elk seizoen weer beter, jaar in jaar uit

Luc Schaepkens

Bij Kabe is niet al het campernieuws altijd even groot. Maar het lukt de Zweedse caravan- en camperproducent om Kabe elk seizoen weer beter te maken.

Groot en minder groot nieuws bij Kabe

Natuurlijk, Kabe had recent groot nieuws te melden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de introductie van de eerste eigen buscamper? De Kabe Van is een buscamper met de Mercedes Sprinter als basis. Op en top een Kabe, tot aan de ongekende wintervastheid aan toe. Want ook deze buscamper heeft gewoon vloerverwarming en een dubbele bodem. Uniek in dit segment. En dan was er natuurlijk nog die andere nieuwe Kabe-camper op Mercedes: de halfintegraal Royal. Verkrijgbaar in twee lengtes en zeven uitvoeringen. Waarmee naast een Kabe integraal op Mercedes – de Crown en Imperial – er nu ook een halfintegraal is met MBUX, assist-systemen en het ongeëvenaarde Mercedes-comfort. Voor wie hem nog eens wil bewonderen: hier staan de foto’s. En zo wordt Kabe elk seizoen beter.

Over de camperseries van Kabe – de Classic, de Royal, de Crown en de Imperial – is meer te melden. Zo kregen ze voor het nieuwe seizoen een nieuwe striping aan de buitenkant (zie foto boven artikel). Verder kwam er voor alle camperseries het nieuwe lichte Nordic Oak-interieur beschikbaar. Ook zijn de wandbekleding en het vloervinyl aangepast. Het keukenblok en de tafel kregen nieuw laminaat op de bovenkant. Bij de Imperial is dat gespikkeld en draagt het de naam ‘Matterhorn’. In het interieur vallen details in plexiglas op. De drie series worden bovendien voorzien van draadloze oplaadpunten voor een mobiele telefoon (foto boven deze tekst).

Zo wordt Kabe elk seizoen beter

De Kabe Classic 2021-modellen krijgen een groter keukenraam. Waar mogelijk groeit het van 70 x 30 centimeter naar 80 x 35 centimeter. In alle modellen zien we nieuwe spots in het plafond. Er zijn ook compacte leesspots compleet met usb-stopcontact (foto onder deze tekst). Een router wordt standaard. De halfintegralen hebben een nieuwe douchecabine. Een wereldnoviteit zien we in de Imperial. Deze krijgt namelijk Alde-zoneverwarming mee. In de Royal, Crown en Imperial heeft de optie stoelverwarming nu ook standaard een stoelkoeling.

Kabe verbeterde opnieuw de passieve veiligheid van zijn campers. Dat zit hem onder meer in de stevige constructie door verlijming van de opbouw. Net als in de extra stevige uitvoering van de chassisverbindingen en het omklapbare en vergrendelbare tafelblad. En in het stalen frame rond de watertank en de accu. De actieve veiligheid is ook gebaat bij zaken als de remassist, regensensor, ESP en de zijwind- en rijbaanassist (modelafhankelijk). Camper (en caravans) van Kabe worden elk seizoen weer beter. En dat jaar in, jaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur