Kabe Classic 740 camperserie is veelzijdig en scherp geprijsd

Luc Schaepkens

De Kabe Classic 740 camperserie is wat Kabe een instapserie noemt. Goed uitgerust, maar met iets minder opties. Natuurlijk wél met de hoge kwaliteit van Kabe. Veel van wat deze Kabe camper standaard heeft is bij andere merken extra.

Kabe Classic 740

De Kabe Classic 740 camperserie is qua prijs vergelijkbaar met de campers van andere merken. Toch heeft hij heel wat meer te bieden. Zo kun je deze camper vier seizoenen lang gebruiken. De Kabe Classic 740 heeft namelijk alles wat hem geschikt maakt voor gebruik in een Scandinavische winter. Zo is hij bijvoorbeeld uitgerust met het vloerverwarmingssysteem AGS II van Kabe. Dit is gebaseerd op een watersysteem met vier lussen. Het zorgt voor een optimale verwarming en een gelijkmatige verdeling van de warmte. Er zit een Alde verwarmingsketel bij. Je bedient de verwarming heel comfortabel via het Kabe Smart D paneel. Dit paneel stuurt en bewaakt alle functies van de Kabe camper. Ook allemaal standaard.

Kabe Classic 740 in verschillende uitvoeringen

Voor de bouw van de carrosserie gebruikt Kabe een zelf ontwikkelde wandconstructie. Deze zogenaamde iWall-bouwtechniek zorgt voor stabiliteit en maakt de Kabe camper vochtbestendig. De Kabe Classic 740 camperserie is er in verschillende uitvoeringen en indelingen. Er is keus uit de Classic-halfintegralen 740 en de x740 crossover en de i740 integraal. De twee halfintegralen zijn verkrijgbaar in vier verschillende indelingen. Dat zijn de LXL, de LB, de LGB en de T. Het verschil zit hem in het bed – tweepersoons of enkele bedden – en de indeling van de badkamer en garage.

740, x740 Crossover en i740 integraal

De x740 is een zogenaamde crossover (foto onder deze tekst). Dat is een halfintegraal met trekjes van een alkoofmodel. Je ziet het aan het hogere dak. Hierdoor ontstaat binnen stahoogte en ruimte voor het elektrische hefbed dat voorin boven de zithoek hangt. De crossover is met 2464 millimeter extra breed, kingsize noemt Kabe dat. Hij is er met een tweepersoonsbed en met enkele bedden achterin. Ook de integraal i740 Classic is uitgerust met een hefbed boven de zithoek.

Nieuw ontwerp van de Classic

Voor het nieuwe seizoen onderging de Classic Kabe camper enkele ingrijpende wijzigingen. Zo zien we aan de buitenkant een nieuwe moderne striping. Binnen een nieuw meubelconcept: Nordic Oak. De gebruikte kleuren zorgen voor een lichte en frisse Scandinavische uitstraling. De keuken heeft een grote koelkast, drie pitten en een afzuigkap. Het slaapcomfort is van topklasse. Ongeacht de uitvoering van de badkamer heb je altijd een echte douche. Het comfort staat op een hoog niveau.

De Kabe Classic 740 camperserie op Fiat Ducato – er zijn in totaal zeven verschillende TravelMaster Classic modellen – is gewoon veel camper voor je geld. Je bent op afspraak van harte welkom bij de Kabe dealer om je daarvan te overtuigen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur