Jubileummodel Notin La Palma JL integraal is geen koopje

Luc Schaepkens

De Franse camperbouwer Notin bestaat 100 jaar. Dat willen ze natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom staat er een heus jubileummodel in de showroom. De nieuwe integraalcamper Notin La Palma JL met het zogenoemde Hommage-pakket. Hij kost in de standaarduitvoering zonder bpm bijna 100.000 euro.

Jubileummodel

Wie het jubileummodel mét het optionele pakket aanschaft, moet nog eens bijna 12.000 euro bijleggen. Maar dit pakket is het extra geld echt wel waard, zegt Notin. We komen er zo op terug. De Notin La Palma JL heeft de Fiat Ducato als basisvoertuig. Hij blijft netjes onder de 3500 kilo-grens waarmee een B-rijbewijs volstaat. De camper is 6,89 meter lang, 2,30 meter breed en 2,95 meter hoog.

Notin La Palma JL jubileummodel met enkele bedden

Eerste wapenfeit van het speciale jubileummodel zijn de extra grote enkele bedden achterin. Die hebben namelijk een bedmaat van 80 bij 200 centimeter. Ook lange camperaars kunnen zich uitstrekken. De slaapkamer is door middel van een – zelfs voor deze prijs optionele – schuifdeur af te scheiden van de rest van het interieur. Voor als je eens lekker wilt uitslapen of juist eerder naar bed wilt. Onder de bedden een zee aan opbergruimte.

Een tweede bed hangt boven de draaibare cabinestoelen. Dit elektrisch te bedienen hefbed heeft een bedmaat van 125 bij 185 centimeter. Het brengt het aantal slaapplaatsen in de La Palma JL integraalcamper op vier. De genoemde draaibare cabinestoelen maken onderdeel uit van de zitgroep. Die biedt plaats aan vijf personen. Hij bestaat naast de twee stoelen uit twee banken tegenover elkaar en een dinettebank. Het keukenblok staat meteen links naast de deur en heeft twee pitten. De koelkast heet een inhoud van 133 liter. Een oven is optioneel.

Jubileumpakket Hommage voor 11.900 euro

Tegenover de keuken zien we de badkamer. Er is een toilet en een douche, met daartussen een deur. De schoonwatertank van de Notin La Palma JL is 100 liter groot, de afvalwatertank 110. Standaard is het jubileummodel uitgerust met de Truma Combi 6 als verwarming. Optioneel kun je de zogenoemde E-variant kiezen. Dan kun je zowel op gas als op stroom verwarmen. In de gaskast van deze integraal is plek voor twee gasflessen van elk 13 kilo.

De Notin La Palma JL integraalcamper heeft als optie – ter ere van het honderdjarig bestaan – het Hommage-pakket. Hiervoor betaal je als koper 11.900 euro extra. Het pakket omvat onder meer een achteruitrijcamera. En televisievoorbereiding in de slaapkamer. Deze is standaard al aanwezig in het woongedeelte. Onder de kap de 140 pk sterke diesel. Optioneel op te waarderen naar 160 pk. De camper heeft een handgeschakelde versnellingsbak. Tegen meerprijs is er een negentraps automaat beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur