75 jaar CADAC

Jubileumcadeau van CADAC: 10% korting bij Campingtrend

Marije Onderwaater

De Skottelbraai is niet meer weg te denken van de camping. Het is een van de succesproducten van CADAC, dat dit jaar 75 jaar bestaat. Om dat te vieren krijg je in mei en juni – alleen via Campingtrend – 10% korting op alle producten uit de CADAC-webshop. Hieronder vertellen we je meer over deze actie.

Boeren uit Zuid-Afrika staan aan de wieg van de Skottelbraai. Tijdens hun werk op het veld gebruikten zij wanneer het tijd was om te eten hun ploegschaar – een skottelskaar – om boven een vuurtje vlees te braaien. Later ontstond het idee om de ploegschaar te verhitten via een buis op een gasfles en dat werd uiteindelijk weer de Skottelbraai zoals we die nu kennen. De oprichting van CADAC (Commercial And Domestic Appliance Company) vond plaats in 1948 in Johannesburg. Sinds 2022 hoort CADAC bij de Zweedse Dometic Group.

CADAC korting
De beroemde Skottelbraai
CADAC korting
De beroemde Skottelbraai

Producten voor outdoor cooking

Het assortiment van CADAC is inmiddels uitgebreid met heel veel producten voor outdoor cooking. De onverminderd populaire Skottelbraai heeft inmiddels gezelschap gekregen van andere barbecues op gas en elektra. Een hardloper, ook bij kampeerders, is de Citi Chef 40. Deze gasbarbecue is met zijn doorsnede van 40 centimeter erg compact en komt inclusief een pandrager, een bbq-rooster, een deksel met thermometer en draagtas.

Een echte alleskunner is de Safari Chef 30. Deze Cadac gasbarbecue heeft een doorsnede van 30 centimeter en is licht van gewicht. Desondanks biedt hij maar liefs vier kookoppervlakken: een bbq-rooster, een pandrager, een bakplaat én een deksel die ook als pan is te gebruiken.

Voor echte campingchefs is er de 2-Cook Pro Deluxe. Dit kooktoestel heeft twee branders die je tegelijkertijd kunt gebruiken. De branders hebben twee pandragers, een bakplaat en een grillplaat. Zo kun je bijvoorbeeld de pasta koken en tegelijkertijd de saus bereiden. Of koffie zetten en intussen een pannenkoek bakken.

En zo zijn er nog veel meer producten die het leven op de camping nóg leuker én lekkerder maken.

Alléén bij Campingtrend: korting bij CADAC

Wil jij je kampeeruitrusting uitbreiden met een product van CADAC? Profiteer dan in mei en juni 2023 van 10% korting op het gehele assortiment; van complete barbecue tot pizzasteen. Deze unieke Campingtrend-korting geldt alleen op artikelen uit de webshop van Cadac. Gebruik hiervoor de code CADAC75-2023-V2. Via onderstaande button kom je direct bij de webshop.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…