Itineo Cosy SC/MC 700 integraal blijft onder de zeven meter

Luc Schaepkens

Het Franse Itineo geeft zijn integraalserie Cosy een facelift voor het komende seizoen. Nieuw is de Itineo Cosy SC/MC 700. Een integraal voor vier personen.

Itineo Cosy SC 700

De Itineo Cosy SC 700 is bedoeld als camper voor een gezin met twee kinderen. Op zeven meter lengte zien we in de zithoek onder meer – heel modern – twee langsbanken tegenover elkaar. Je maakt er tijdens de rit zitplaatsen met gordel van. In totaal zijn er daarvan vijf aanwezig. De grote tafel tover je overdag om tot een kleiner exemplaar. Zo ontstaat een betere doorloop naar de cabinestoelen. Boven de zithoek hangt het hefbed. Daar slapen de ouders. Van de zithoek is desgewenst nog een extra slaapplek te maken.

Ruimte

Meteen achter de zithoek is de keuken te vinden. Drie pitten en veel opbergruimte. Daar weer achter de ruim uitgevoerde badkamer met separate douche. Dit deel van de camper is af te scheiden van de rest. Achterin een elektrisch verstelbaar stapelbed voor de kinderen. Twee bedden boven elkaar die elektrisch naar boven schuiven. Zo ontstaat er voor onderweg een ruime garage. Je kunt er echter ook een extra zithoek voor de kinderen van maken. Lekker flexibel. Ook dit deel is te scheiden. De kinderen en de ouders hebben daarmee in deze Itineo Cosy het rijk alleen. Volgens de fabrikant heeft de SC 700 een leeggewicht van 3000 kilo. Daarmee is het laadvermogen 500 kilo.

Itineo Cosy MC 700

De MC 700 heeft achterin een queensbed in plaats van een stapelbed. Aan het voeteneinde zien we aan de ene kant wastafel en toilet. Aan de andere kant de separate douche. We zien dezelfde tegenover elkaar geplaatste banken in de zithoek. En ook in deze variant hangt het hefbed voorin. De MC 700 krijgt – net als alle integralen van dit merk – een opgeknapte voorkant. Iets meer chroom. Wil je meer luxe, dan kun je kiezen voor het Itineo Life Pack. Dit is een accessoirepakket met multimedia, achteruitrijcamera, een hordeur, cruise control en meer. Er is overigens nog een derde variant in de Itineo Cosy-serie. Dat is de SB 700. Die heeft vaste stapelbedden achterin.

SpecificatiesFiat Ducato, ladderchassis, voorwielaandrijving vanaf 120 pk

Afmetingen (lbh): 6,99/2,35/2,94 meter
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 4
Prijs: vanaf 74.900 euro
Itineo Cosy MC 700 met queensbed.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur