Italiaans Genieten: Laika Kosmo 6.0 Van Buscamper

Luc Schaepkens

Afgelopen zomer bracht Campingtrend een bezoek aan camperbouwer Laika in Italië. Daar bekeken we onder meer de instapserie Kosmo. In deze video komt de buscamper Laika Kosmo 6.0 Van voorbij.

Laika Kosmo 6.0 Van is lekker compleet

Laika valt onder de vlag van de Erwin Hymer Group en huist in het Italiaanse Toscane. De Kosmo-serie van Laika kent integraalcampers, halfintegraalcampers én buscampers. De buscampers zijn er in verschillende maten. Behalve de 6.0 die hier voorbijkomt, zijn er ook een 5.4 en een 6.4. Achterin zien we een tweepersoonsbed, afhankelijk van het model is dit dwarsgeplaatst of in lengterichting. Alle modellen zijn ook leverbaar met een slaaphefdak. De bedmaat in dit slaaphfdak is 1,98 bij 1,29 meter. Dit hefdak zorgt voor twee extra slaapplaatsen én voor meer ventilatie. Het tentdoek heeft namelijk drie ramen. Deze zijn voorzien van horregaas en open te ritsen.

Van de zithoek – dinette en draaibare cabinestoelen – maak je desgewenst nog een extra eenpersoonsbed. De Kosmo 6.0 Van is 5,99 meter lang. En hoewel dit een instapserie is, zit alles erop en eraan. De aandacht voor het design is typisch Laika. In het interieur zien we een lichte houttint en kastkleppen in hoogglans wit. Ook Laika kiest bij de Kosmo 6.0 Van voor ruimte boven de cabinestoelen. Geen opbergvak waaraan je je hoofd kunt stoten dus. De koelkast staat aan de kopse kant van het keukenblokje. Dat is handig, want zo hoef je niet steeds naar binnen voor een koud drankje. Onder de kap is er keus van 120 tot 180 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur