Is het een boedelbak of een caravan? Het is de Tiny Trip Trailer

Martine van Kuler

Daniël Sweeris houdt van kamperen, maar zijn rug protesteerde tegen het slapen op matjes en een koude ondergrond. Bovendien had hij meer bagageruimte nodig. Een standaard caravan wilde hij niet, daarom ontwierp hij een kampeermiddel dat aan zijn wensen voldoet: de Tiny Trip Trailer.

Tiny Trip Trailer heeft veel laadvermogen

Een brocante hier, een winkeltje daar. Menig vakantieganger komt met meer thuis dan hij vertrok. Daniël Sweeris weet er alles van. Om de nieuwe schatten, wijn en olijfolie mee naar huis te nemen, is flink wat ruimte nodig. Meer dan een standaard caravan doorgaans biedt. Daarom ontwierp hij een kampeermiddel dat wél aan zijn eisen voldoet: de Tiny Trip Trailer. Hierin is genoeg ruimte om zelfs een scooter te vervoeren.

Goed slapen en veel meenemen

“De Tiny trip trailer is ontstaan uit onze behoefte om te slapen op een goed bed en de mogelijkheid om veel spullen mee te nemen”, laat Daniël weten. “We zijn echte tentkampeerders en we wilden wel dat gevoel behouden. Twee jaar geleden heb ik een prototype gebouwd op basis van een gebruikte aanhanger om te ontdekken of het zou bevallen. En dat deed het.”

Een wijntje drinken onder de luifel. Als dat geen kamperen is...
Een wijntje drinken onder de luifel. Als dat geen kamperen is...

Een caravan met het tentgevoel

Een jaar later bouwde Daniël de definitieve Tiny Trip Trailer: een caravan met veel laadvermogen waarin je wel het tentgevoel behoudt. Dat laatste komt voornamelijk door de achterwand van waterafstotend katoen en een hor. Je kunt hierdoor slapen met deur open en hebt toch privacy en een aangenaam klimaat.

Van caravan naar boedelbak

Kamperen doe je meestal niet het hele jaar door. Een caravan belandt doorgaans in een stalling, maar de Tiny Trip Trailer is ook te gebruiken als je niet kampeert. “Het bed en de koelkast kun je er eenvoudig uithalen. Zo heb je binnen vijftien minuten een gewone boedelbak”, aldus Daniël.

Boedelbak of caravan?
Boedelbak of caravan?
Welterusten...
Welterusten...
Katoenen achterwand.
Katoenen achterwand.

Specificaties en opties van de Tiny Trip Trailer

De Tiny Trip Trailer is gebouwd op basis van een nieuwe geremde aanhanger met een bak van 3 meter lang en 150 cm breed. Desgewenst kan deze hoger en/of langer worden. Het uitneembare tweepersoonsbed is 1,50 x 2,00 meter. De zijluifel meet 3 meter en de achterluifel 1,50 meter. Er is een 220 volt stroomaansluiting met driewegstekkerblok, een 220 volt-koelkast, patrijspoorten in de achterdeuren, een dakluik en een zijraam, beide voorzien van een anti-muggenhor. De vloer van de aanhanger heeft een vastzetrail. De Tiny Trip Trailer is verkrijgbaar vanaf 4495 euro. Meer weten? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!