Tenten voor Turkije
Tenten voor Turkije

Inzamelingsactie Tenten voor Turkije: doneer je tent

Marije Onderwaater

Wil je iets praktisch doen voor Turkije en Syrië? En heb je nog een goede tent liggen? Doneer hem dan aan de actie Tenten voor Turkije.

Tenten voor Turkije is een initiatief van evenementenorganisator Paul Nipius, onder meer bekend van de beurs Kampeerbelevenis. “Natuurlijk heb ik geld gegeven”, vertelt hij. “Maar ik wilde méér doen. Zeker omdat Turkije in mijn hart zit en ik op meerdere manieren aan het land ben verbonden. Daarom zamel ik nu tenten in voor Turkije en Syrië.”

Tenten van zolder

Nipius focust zich met zijn actie alleen op tenten. “In Turkije en Syrië is nu behoefte aan onderdak. Een tent kan dat bieden, al is het maar een dak van doek. Mensen die een tent op zolder hebben liggen, of in de schuur, kunnen die doneren. We zijn met name op zoek naar grote (gezins)tenten, al zijn iglotenten natuurlijk ook welkom. Het is vooral belangrijk dat ze heel, schoon én compleet zijn. Daarnaast hoop ik dat kampeerbedrijven hun winkeldochters (artikelen die al lang in de winkel liggen, red.) willen afstaan. De eerste tenten zijn inmiddels al binnen.”

Samenwerking met moskee

In eerste instantie focust Nipius zich met Tenten voor Turkije nu op aandacht vragen voor zijn actie. “Gas geven en reuring creëren is nu het belangrijkste. Daarna komt de rest, maar met mijn ervaring in het organisatievak komt dat wel goed. Ik heb al contact opgenomen met de moskee in mijn stad. Die zijn erg blij met dit initiatief. Binnenkort spreek ik de koepel, waar de moskee aan is verbonden, om te bespreken hoe we de tenten kunnen overdragen. Wellicht kunnen zij een rol spelen bij het transport van de tenten en anders regel ik dat zelf.”

Inleveren Tenten voor Turkije

Heb je een tent die schoon, heel en compleet is? Dan kan je contact opnemen met Tenten voor Turkije via tentenvoorturkije@gmail.com, om te bespreken hoe de tent bij de inzamelingsactie terechtkomt. Op de onlangs opgerichte Facebook-pagina vind je meer informatie.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…