Interview Sander Janson over nieuw seizoen van Camp to Go bij RTL 4

Marije Onderwaater

Wil jij je weer even op de camping wanen? Daarvoor kan je natuurlijk 24/7 terecht op Campingtrend. Nog meer kampeersfeer vind je de komende weken bij RTL 4, waar vanaf vandaag het tweede seizoen van Camp to Go van start gaat. Hierin gaan mensen met en zonder kampeerervaring op pad met een nieuw of voor hen nieuw kampeermiddel. Wij wilden wel eens weten wat we deze reeks gaan zien en belden met presentator Sander Janson.

Hey Sander, zijn er nog veranderingen ten opzichte van het eerste seizoen?

Jazeker! In deze reeks ontmoeten we de deelnemers niet bij de dealer, maar zoek ik ze thuis op. Daar voelen ze zich fijn en vertrouwd, en zo ontstaan nog betere gesprekken. Thuis praat ik met ze over kamperen en het kampeermiddel waar ze mee op pad willen gaan. In sommige gevallen heb ik de camper, vouwwagen of caravan al bij me. Het is ongelooflijk leuk hoe dat wordt ontvangen.

Sander Janson met een van de Camp to Go-families.
Sander Janson met een van de Camp to Go-families.

Wat voor mensen doen er dit jaar mee?

Het zijn allemaal leuke families. De twee zusjes die vorig seizoen meededen, zijn er ook weer bij. Verder hebben we beginnende kampeerders, dat is superleuk. Maar ook iemand die altijd zegt dat hij een caravan burgerlijk vindt en er vervolgens mee op pad gaat. Tja, je kan er pas over meepraten als je het doet.

Met welke kampeermiddelen gaan de deelnemers op reis?

Met van alles. De camper blijft nog steeds heel populair. Maar er gaan ook mensen weg met de daktent, die is nu überhip. Verder zien we onder meer een tunneltent en de TakeOff, een heel stoer ding. We hebben trouwens wel gemerkt dat kamperen echt helemaal hot is. Vanwege de populariteit was het soms een uitdaging om een kampeermiddel voor het programma te krijgen. Al is dat uiteindelijk wel steeds gelukt.

Vanwege corona bleef Camp to Go vorig jaar in Nederland. Hoe is dat nu?

Een aantal deelnemers blijft in Nederland. Zo staan ze bijvoorbeeld op camping TerSpegelt en op Beerze Bulten. Maar we volgen ook mensen die naar Oostenrijk en Denemarken gaan. Zij waren ook allemaal enthousiast.

Dit gezin ging met een caravan op reis.
Dit gezin ging met een caravan op reis.

Op welke momenten ontmoet jij de deelnemers?

Ik zie ze thuis voor vertrek. En in Nederland val ik soms midden in een activiteit. Natuurlijk zoek ik ze aan het eind ook op om te vragen hoe ze het hebben gehad. Ik kan al wel zeggen dat ze het stuk voor stuk leuk hebben gehad, ook al hadden sommige mensen een regenachtige vakantie. Verder vloggen de deelnemers weer bij aankomst, vertrek en tijdens activiteiten. Dat vloggen is zo leuk. Je merkt ook echt dat mensen er steeds meer bedreven in raken.

Dit jaar vier je een jubileum: het is 20 jaar geleden dat je Campinglife voor het eerst presenteerde. Wat is er volgens jou zo leuk aan kamperen?

Kamperen is voor iedereen. Je ziet allerlei lagen. Van kampeerders die slechts één gaspitje hebben, tot campers van acht ton waar een auto uit komt. Daartussen zit van alles. En kamperen is natuurlijk ook echt ontspannen.

Eerder vertelde je ons de Scandinavische kampeertrip waar je van droomt. Hoe staat het daarmee?

Een tripje met de buscamper naar Zweden staat nog steeds op mijn bucketlist. In de zomer en winter ben ik al veel in Scandinavië geweest. Met de auto naar Finland, Noorwegen en Zweden. Maar het lijkt me ook heel tof om met de camper of buscamper naar de sneeuw te gaan en lekker te skiën. In de zomer heb ik weinig tijd voor vakantie, want dan ben ik bezig met het programma. Toch voelt dat als vakantie. Ik ontmoet hartstikke leuke en blije mensen en daardoor kom ik vanzelf in de vakantiesfeer.

En zij kampeerden met een tent.
En zij kampeerden met een tent.

Tunneltent opzetten in aflevering 1 Camp to Go

In de eerste aflevering van Camp to Go gaan Jade en Jesper voor het eerst samen op vakantie. Ze verblijven in een tunneltent van gerecyclede spijkerbroeken op TerSpegelt. Hoe bevalt hun eerste vakantie en lukt het ze een beetje om de tent samen op te zetten? Sander Janson komt het allemaal te weten.

Camp to Go is vanaf zaterdag 20 november acht weken lang om 17.00 uur te zien bij RTL 4. Na een korte stop komt het programma op zaterdag 25 februari 2022 met nog vier afleveringen.

Campingtrend Liveshows en YouTube

Wil je 24/7 in de kampeersfeer komen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Hier vind je onder meer de Campingtrend Liveshows en handige kampeertips.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…