Frankia Platin 2024

Integraalcamper Frankia Platin helemaal klaar voor de toekomst

Marije Onderwaater

De Frankia Platin is een vaste waarde in camperland. Om dat ook te blijven, is de integraalcamper op Mercedes-Benz van binnen en van buiten aangepakt. En dat betekent dat de Frankia Platin helemaal klaar is voor de toekomst.

Voor modeljaar 2024 is het exterieur helemaal onder handen genomen. Het resultaat is een strakke integraalcamper zonder opsmuk, maar mét een nieuw logo.
Frankia Platin logo
Frankia Platin logo

Vijf indelingen op Mercedes-Benz

De samenwerking met Mercedes-Benz is in beton gegoten en dat betekent dat de Frankia Platin op dit basisvoertuig blijft staan. De Mercedes is uitgerust met achterwielaandrijving, een 190 pk-motor en een negentrapsautomaat.

De Platin-serie bestaat uit vijf indelingen:
I 7900 GD
Enkele bedden, een Raumbad en een L-vormige zithoek.
I 7900 PLUS
Ruime rondzit achterin, een elektrisch hefbed voorin en een badkamer in het voorste gedeelte van de camper.
I 8400 GD
Enkele bedden, een Raumbad en een L-vormige zithoek.
I 8400 QD
Queensbed, een Raumbad en een L-vormige zithoek.
I 8400 PLUS
Ruime rondzit achterin, hoekkeuken, een elektrisch hefbed voorin en een badkamer in het voorste gedeelte van de camper.

Indelingen Frankia Platin 2024
De vijf indelingen van de Frankia Platin
Indelingen Frankia Platin 2024
De vijf indelingen van de Frankia Platin

Zelfvoorzienend kamperen

De Frankia Platin heeft door de gehele camper een stahoogte van 2,03 meter. De verwarmde dubbele bodem biedt veel opbergruimte, evenals de XL-garage. Nieuw in de 2024-modellen zijn de multizone matrassen op de bedden. Met de upgrade krijgt de Platin nu standaard een autarkie-pakket dat geschikt is om zelfvoorzienend mee te reizen én waardoor de camper uitermate geschikt is voor winterkamperen. Dit pakket bestaat onder meer uit een 300 Ah LiFePo-accu, vier zonnepanelen van 115W, een 90A-oplaadbooster en een ThermoGuard Plus-constructie voor de vloer en wanden. De verswatertank heeft een enorme inhoud van 270 liter.
Frankia Platin I8400
Frankia Platin I8400
Frankia Platin I8400
Frankia Platin I8400
Frankia Platin I7900 GD
Frankia Platin I7900 GD
Frankia Platin I7900 GD
Frankia Platin I7900 GD

Caravan Salon

Kampeerjournalisten konden de vernieuwde Frankia Platin afgelopen maand al met eigen ogen bekijken tijdens de perspresentatie in Duitsland. Daar stond ook de K-Peak-uitvoering van de buscamper Yucon te shinen. Het grote publiek kan zowel de Platin als de Yucon eind augustus bewonderen tijdens de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf. Frankia is te vinden in hal 17. Samen met de andere merken uit de Pilote Group: Yucon, Le Voyageur en Joa Camp.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…