Innova Roadtrip Adventure Line: voor het échte avontuur

Marije Onderwaater

De liefde voor campers en de jachtbouw komt samen in de stoere campers van Innova, een Nederlands familiebedrijf dat is gevestigd in het Brabantse dorp Katwijk. Daar komt nu de Innova Roadtrip Adventure Line vandaan, een camper voor het échte avontuur.

Innova bouwt exclusieve custom campers met duidelijke invloeden uit de jachtbouw. De Roadtrip is het basismodel van de camperbouwer, die klanten vervolgens op allerlei manieren kunnen aankleden. Zo ontstaat precies de buscamper die aan hun wensen voldoet.

Innova Roadtrip Adventure Line exterieur
Innova Roadtrip Adventure Line exterieur

Stoerder dan stoer: Innova Roadtrip Adventure Line

De Innova Roadtrip is op zichzelf al een camper die tegen een stootje kan. Met opties als een roofrack, een lier, een snorkel en all terrain-banden van BF Goodrich, is de camper helemaal klaar voor een avontuurlijke reis. Met de Roadtrip Adventure Line gaat Innova nog een stapje verder. Dat begint al bij de keuze voor speciale raptor liner lak. Deze supersterke lak is krasvast en dat is handig als je tijdens het off road rijden eens een tak tegenkomt. Van het front tot de spiegels en grepen: alles is meegespoten. De Innova Roadtrip Adventure Line komt onder meer in de matte kleur mosgrijs met zwart.

Innova Roadtrip front
Innova Roadtrip front
Innova Roadtrip AL front
Innova Roadtrip AL front

Van hood spoiler tot roofrack

Innova rust de Roadtrip Adventure Line uit met een hood spoiler die de Sprinter extra beschermt tegen bijvoorbeeld steenslag. Verder heeft de camper een pushbar, led-verlichting van Baja Designs, een roofrack en bodemprotectie. De buscamper staat op 17 inch Black Rhino-wielen met BF Goodrich-banden. Het roofrack – waar je op kunt staan – is geschikt voor het meenemen van bijvoorbeeld surfplanken, kisten en meer. Aan de voorkant zit een grote lichtbalk voor terreinen waar het echt aardedonker is.

Innova Roadtrip Adventure Line achterzijde
Innova Roadtrip Adventure Line achterzijde
Innova Roadtrip Adventure Line achter
Innova Roadtrip Adventure Line achter

Robuust en sfeervol interieur

Voor het interieur van de Roadtrip Adventure Line koos Innova een robuuste look, die toch warm en sfeervol is. De camper heeft twee zitmogelijkheden, zoals we die kennen van andere Roadtrip’s. Tussen de bedden achterin de camper is een ovale tafel geplaatst. Met twee rugkussens is van de bedden een loungezit te maken. Net zo makkelijk maak je er weer een bed van. Bij de draaibare cabinestoelen is ook nog een tafeltje te vinden. Verder heeft de keuken een werkblad van composiet en is het sanitaire gedeelte standaard uitgerust met een Dometic-toilet. Ook bij de Adventure Line biedt Innova de mogelijkheid om eigen keuzes te maken, bijvoorbeeld qua kleur of matras. De indeling van de camper blijft hetzelfde.

Innova Roadtrip Adventure Line interieur 2
Innova Roadtrip Adventure Line interieur 2
Innova Roadtrip Adventure Line interieur 3
Innova Roadtrip Adventure Line interieur 3
Innova Roadtrip Adventure Line interieur 1
Innova Roadtrip Adventure Line interieur 1

Bekijk de video

Wil je deze stoere camper helemaal van binnen en van buiten zien? Bekijk dan de video die Jos maakte. En wil je meer weten over Innova? Klik dan op de button onder dit artikel.

SpecificatiesInnova Roadtrip Adventure Line

Basisvoertuig: Mercedes Sprinter 4x4, 190 pk-motor
LxBxH: 5,93 x 2,18 (spiegels ingeklapt) x 2,90 (inc. roofrack)
Gewicht: 3180 kg
Prijs: Vanaf 178.000 euro
Innova Roadtrip Adventure Line

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…