In het vooruitzicht: een Hobby camper op Volkswagen Crafter

Marije Onderwaater

Een Hobby camper op de Volkswagen Crafter is de eerste uitkomst van een nieuwe langdurige samenwerking tussen de twee Duitse merken, die afgelopen week officieel werd bekrachtigd. Hobby presenteert de nieuweling voor het eerst in augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Hobby

De campers van Hobby stonden tot nu toe alleen op de Fiat Ducato en de Citroën Jumper. Daar komt nu de Volkswagen Crafter bij. Deze bus diende eerder al als basisvoertuig voor de Knaus Boxdrive (die inmiddels op de MAN TGE staat) en voor de eigen Grand California. Met de keuze voor een nieuw basisvoertuig sluit Hobby aan in het rijtje merken dat niet meer blind op de Fiat Ducato vaart. Steeds vaker valt de keuze op bijvoorbeeld de Ford Transit.

De eigen Grand California op de Volkswagen Crafter
De eigen Grand California op de Volkswagen Crafter

Samenwerking als gamechanger

De camperbouwer uit het Duitse Fockbek is enthousiast over de start van deze langdurige samenwerking. Volgens Chief Executive Bernd Löher is dit een gamechanger die nieuwe mogelijkheden voor Hobby opent. “De Crafter brengt alle features met zich mee die onze klanten al kennen van hun auto en die ze – vooral op het gebied van veiligheid – waarderen. Voor Hobby is het de ideale tijd voor de strategische uitbreiding van het portfolio en voor het betreden van het premium campersegment, een van de sterkst groeiende categorieën op de markt voor vrijetijdsvoertuigen.”

Uiteraard is er ook blijdschap bij Volkswagen Bedrijfswagens. “De afgelopen jaren hebben we een constante groeiende trend met betrekking tot onze campers gezien”, zegt Lars Krause, lid van de raad van bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens voor verkoop en marketing. “Dat geldt niet alleen voor onze California-modellen, maar voor de hele industrie. ‘Van life’ is echt een levensstijl geworden. We zijn dan ook verheugd om onze samenwerking met Hobby te starten, omdat we zeker weten dat onze Crafter een ideaal basisvoertuig voor hun campers is.”

De Hobby campers op Volkswagen Crafter, die in augustus op de Caravan Salon te zien zijn, gelden als eerste fase van de samenwerking tussen de merken.

Bernd Löher van Hobby (links) en Lars Krause van Volkswagen bekrachtigen de samenwerking. (foto: Hobby)
Bernd Löher van Hobby (links) en Lars Krause van Volkswagen bekrachtigen de samenwerking. (foto: Hobby)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…