Iconische Londense taxi van LEVC nu ook als e-camper

Luc Schaepkens

De beroemde Londense taxi is binnenkort ook als elektrische camper verkrijgbaar. Het Chinese bedrijf LECV (London Electric Vehicle Company) ziet potentie in deze e-camper. Want campers en elektrische auto's zijn booming. Het resultaat is leuk voor wie eens wat anders zoekt. 

LECV

LECV maakt onderdeel uit van het Chinese bedrijf Geely, dat de taxi ook buiten Engeland in het straatbeeld zet. In hun nieuwe ontwerp is het uiterlijk van de vertrouwde Londense taxi duidelijk herkenbaar. Onderhuids is deze eyecatcher modern, met een elektrische aandrijving. Maar als je als bedrijf wil groeien – en dat wil een Chinees bedrijf – bedenk je een extra afzetmarkt, een variant op de taxi: eenelektrisch aangedreven (bestel)bus. Verantwoordelijk voor deze stap is voormalig Audi-man Joerg Hofmann. Van deze bestelbus – de VAN VN 5 – bleek de stap naar een elektrische camper zo gezet.

Londense taxi als basis voor e-camper komt als geroepen

Van de VAN VN 5 – die recent in Europa is gepresenteerd – is er nu ook een e-camper met hefdak. Het is een combinatie van twee groeimarkten. De populaire buscamper en duurzaamheid. Er is momenteel een gebrek aan elektrisch aangedreven basisvoertuigen in de camperbranche. Dit komt mede door het feit dat de elektrische camper niet echt van de grond komt. Momenteel maakt in eigen land de E-Fixxter furore. In Duitsland zijn dat Zooom en Dethleffs. Daarmee is de koek van de elektrische camper wel op. Bürstner is bezig met een camper op CNG. Kijk voor meer info in het julinummer van ons gratis digitale Campingtrend Magazine.

De keus van LEVC voor een e-camper is een bewuste. Het bedrijf ziet een flinke potentie. Voor de ontwikkeling werkt LEVC samen met de Engelse Van-specialist Welhouse Leisure. De London Taxi e-camper komt met ingang van het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar, zo is de planning. Prijsidee in Engeland: 73.000 euro. Daarvoor krijg je dan wel een compleet uitgeruste buscamper.

Elektrische camper met complete camperuitrusting

Voor die 73.000 euro krijg je – naast een oogstrelende verschijning – een complete camperinrichting. Zo is er een hefslaapdak met plek voor twee. En een keukenblok – uiteraard kook je hier elektrisch – en een wegklapbare tafel. Van de in lengterichting verschuifbare tweepersoonsbank maak je desgewenst een tweepersoonsbed. De 5,23 meter lange e-camper heeft daarmee vier slaap- en zitplaatsen in de aanbieding. Deze elektrische camper is dus – even afgezien van zijn prijs – ook de perfecte gezinsbolide.

Optioneel is hij nog uit te rusten met onder meer een fietsendrager voor de mountainbikes. Of een dakrek voor de kajak of surfplank. De elektrische aandrijving werkt op de achteras. De motor is 110 kW / 150 pk sterk. Voor stroom zorgt een 31 kWh lithiumaccu. De London Taxi e-camper heeft daarmee een actieradius van 100 kilometer. Maar onder de kap zit ook nog een 1.5 liter drie cilinder benzinemotor. Die gebruikt de e-camper als generator. Is de accu leeg, dan kun je via deze benzinemotor nog eens stroom opwekken voor een volgende 400 kilometer. Op een acculading en een tankje benzine kom je dus met de London Taxi Van VN 5 elektrische camper zo’n 500 kilometer ver.

Naar de site van LEVC.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur