Hyundai Porest: compacte alkoofcamper met slide-out

Luc Schaepkens

Autobouwer Hyundai presenteert een eigen alkoofcamper. De Hyundai Porest is bedoeld voor de Koreaanse markt. Het is een compact model met aan de achterkant een slide-out.

Hyundai Porest met slide-out en hefbed

De Hyundai Porest is zeer compact. Aan de achterkant valt de slide-out op. De ruimte binnen is zo goed mogelijk benut. De keuken en de badkamer zijn aan de kleine kant. Voor het Koreaanse Hyundai is dit niet het eerste eigen campermodel. Dat was in 2018 de Hyundai Starex, een buscamper. Deze alkoof is een maatje groter. Basis is de Hyundai Porter. Het is onwaarschijnlijk dat dit model naar Europa komt. Dat maakt het echter niet minder leuk om hem te bekijken.

Bij de tijd met plek voor vier

De Porest is bij de tijd. We zien in de zithoek de momenteel heel populaire opstelling met de banken tegenover elkaar. Je maakt er tijdens de rit twee extra zitplaatsen met gordels van. Samen met de cabinestoelen heeft de Porest daarmee vier gordelplaatsen. Heel modern. Tussen de banken bevindt zich een tafel die je kunt laten zakken. Er zijn vier slaapplaatsen. Twee zijn te vinden in het eerder genoemde hefbed. Dat hangt boven de zithoek en gebruikt deels de alkoof. Een druk op de knop en het komt elektrisch naar beneden. Achter in de slide-out is nog ruimte voor een tweepersoonsbed.

Opvallend: de keuken doet het zonder gaspitten. Het keukenblok heeft wel een ingebouwde magnetron. Je kunt natuurlijk je eigen gasstelletje meenemen. Of er gasttoestel als optie beschikbaar komt, is nog niet bekend. De koelkast reikt van de vloer tot aan het plafond en is daarmee lekker ruim. Tegenover het keukenblok de badkamer. Hier een wegklapbare wastafel, het toilet en een douche. Deze zijn optioneel en je moet er dus extra voor betalen. Evenals voor de buitendouche.

Slide-out voor groter bed

De slide-out aan de achterkant voegt 80 centimeter lengte toe aan het tweepersoonsbed. Boven de slide-out monteert Hyundai een soort luifel. Deze komt automatisch met de slide-out tevoorschijn. Ook de luifel aan de zijkant is standaard. Heel modern is het touchscreen waarop je diverse functies kunt regelen. Verwarming, licht en de waterstand zijn af te lezen of te regelen. Het paneel zit naast de deur van het woongedeelte. Er is ook een app, waardoor alles via je smartphone te bedienen is. De Hyundai Porest heeft een soort noodsysteem. Dit schakelt in als de accu nog maar 5% van zijn capaciteit heeft.

De Porest heeft standaard een dakairco. Door de hele camper vinden we zeven 230 volt-stekkerdozen en vijf usb-stopcontacten. De Hyundai Porest dankt zijn naam aan die van het basisvoertuig. Dat is de 128 pk sterke Porter. Daar is het Engelse werkwoord ‘to rest’ (uitrusten) aan toegevoegd. De lengte van de Porest is niet bekend, maar dat zal maximaal 5,12 meter zijn. Daarmee is het voor Europese begrippen een supercompacte alkoof. De prijs in Korea: vanaf zo’n 35.500 euro.

Naar de site van Hyundai.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur