Hypermoderne fabriek Carthago Groep in Slovenië geopend

Marije Onderwaater

Het gaat goed met de Malibu Van. Zó goed dat de Carthago Groep – waar Malibu onder valt – een eigen productieplaats voor de buscamper heeft gebouwd. Bij de officiële opening van de hypermoderne fabriek van de Carthago Groep in Slovenië was zelfs de Sloveense president Nataša Pirc Musar aanwezig.

Het hoofdkantoor van Carthago is te vinden in het Duitse Aulendorf. In het zogenoemde Carthago City vindt ook de productie van campers plaats. Jos nam er eind vorig jaar een kijkje, zoals je in deze video op het YouTube-kanaal van Campingtrend kan zien.

Tweede Carthago-fabriek in Slovenië

Sinds 2008 heeft de Carthago Groep ook een vestiging in Odranci, in het noordoosten van Slovenië. In vijftien jaar zijn daar al ruim 36.000 voertuigen geproduceerd. En nu is daar dus een tweede Sloveense fabriek bijgekomen. Precies een jaar na de start van de bouw, is de fabriek in Ormož geopend. Dat bleef niet onopgemerkt. De Sloveense president Nataša Pirc Musar verrichtte de opening en ook minister van Economische Ontwikkeling en Technologie Matjaž Han was aanwezig, evenals Danijel Vrbnjak, de burgemeester van Ormož.

Carthago fabriek Slovenië
Hoog bezoek bij de opening met rechts de Sloveense president
Carthago fabriek Slovenië
Hoog bezoek bij de opening met rechts de Sloveense president

Jaarlijkse productie

De nieuwe fabriek beslaat een terrein van zo’n 100.000 vierkante meter. De fabriek – met zonnepanelen, led-verlichting en andere duurzame technieken – biedt onderdak aan een schrijnwerkerij waar fijn houtwerk wordt gemaakt, voormontage, montage en het magazijn. Carthago investeerde 50 miljoen euro in de nieuwe productielocatie. In eerste instantie zullen er jaarlijks 3000 Malibu-buscampers van de band rollen. Op dit moment zijn er zo’n 180 mensen in dienst. De Carthago Groep verwacht dat er eind 2024 – als er een heel productiejaar is gedraaid – 300 medewerkers zijn.

Nataša Pirc Musar Carthago
President Nataša Pirc Musar bekijkt een Malibu Van
Nataša Pirc Musar Carthago
President Nataša Pirc Musar bekijkt een Malibu Van

Onmisbare pijler

Karl-Heinz Schuler, die Carthago in 1979 oprichtte, woonde de feestelijke opening uiteraard ook bij. Hij is blij met de nieuwe fabriek: “Naast onze hoofdvestiging in Aulendorf/Oberschwaben vormen de fabrieken in Odranci en nu in Ormož de ondersteunende en onmisbare pijler van de Carthago Group. Zonder de vestigingen in Slovenië zou de Carthago Groep niet zijn wat het nu is: een van de meest succesvolle fabrikanten van premium campers in Europa.”

Bijzonder jaar

Voor de Carthago Groep is de opening van de tweede fabriek in Slovenië de kroon op een bijzonder jaar. In 2023 is het 10 jaar geleden dat Carthago City werd geopend, 10 jaar geleden dat de Malibu Van werd geïntroduceerd en 15 jaar geleden dat de eerste fabriek in het Sloveense Odranci werd geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…