Huurcamper ophalen per trein kan bij Travelhome

Luc Schaepkens

Voortaan je huurcamper ophalen per trein? Vanaf 2021 kan dat in verschillende Europese steden. Camperreisorganisatie Travelhome ontwikkelt namelijk 51 ophaallocaties in negentien Europese landen.

Huurcamper ophalen per trein scheelt snelwegkilometers

Het voordeel van je huurcamper ophalen per trein? Je mist heel wat snelwegkilometers. Want de heen- en terugreis leg je niet met de gehuurde camper af. Daarvoor neem je vanaf volgend jaar de trein. Je kon de campers al ophalen met je eigen auto of het vliegtuig. “Covid-19 heeft onze groeiambitie voor Europa in een stroomversnelling gebracht”, aldus Travelhome-directeur Perry van de Wiel. Hij verwacht in 2021 een grote vraag naar campervakanties voor zowel binnen als buiten Europa. “Een camper biedt je een veilige cocon, op campings verblijf je met voldoende afstand tot je buren en met je eigen vakantiewoning op wielen kun je makkelijk drukke plaatsen vermijden – je bent volledig autonoom.”

Begin 2021 zullen alle nieuwe Europese bestemmingen op de website van Travelhome zijn geüpload. Veel plaatsen waar de huurcampers op te halen zijn – we noemen Dubrovnik, Praag en Barcelona – zijn goedkoop bereikbaar. Zeker als je met een prijsvechter vliegt. Maar ook de optie om per trein de camper op te halen is aanlokkelijk. Je huurcamper ophalen per trein kan o.a. in plaatsen als Hamburg, Berlijn, Zürich, Parijs en Londen.

Het wereldwijde camperaanbod vind je op www.travelhome.nl en www.camper.nl.

Dat er een grote vraag is naar campers en caravans is inmiddels bekend. Het reizen in een eigen kampeermiddel wordt gezien als coronaproof. Je slaapt in je eigen bed en hebt vaak eigen sanitaire voorzieningen. Afstand houden is doorgaans geen enkel probleem. Slow travel noemen we deze manier van reizen ook wel. Wat slow travel verder is en waarom het zo populair is, schreven we eerder in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur