Huttopia gaat stadscamping in Antwerpen openen

Martine van Kuler

Met de CityKamp-formule richt Huttopia zich op mensen die tijdens een stedentripje weleens wat anders willen dan een overnachting in een hotel. De organisatie heeft al stadscampings in Frankrijk en Nederland, en daar komt er over een poosje een in België bij. In 2024 moet CityKamp Antwerpen opengaan.

Huttopia

Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie. Dit betekent vrijheid, natuur en buitenleven, maar met het comfort van deze tijd. De campings zijn kleinschalig en ruim opgezet en dat geldt ook voor de CityKamps van de Franse organisatie. Huttopia heeft op dit moment al een stadscamping in de Franse steden Parijs, Lyon, Straatsburg, Colmar en Angers. Vorig jaar kwam er daar een in Nederland bij: CityKamp Valkenburg. En over twee jaar hebben onze zuiderburen dus ook een stadscamping van Huttopia.

Stadscamping in het hart van de natuur

De nieuwe Huttopia-camping in Antwerpen komt in het park Middenvijver op de Linkeroever. Dit stadsdeel is van oudsher de groene long van de stad, maar ontwikkelt zich steeds meer tot een echte hotspot. Philippe Bossanne, de oprichter van Huttopia, is verheugd over de komst van de nieuwe camping. “We zijn erg trots dat Antwerpen Huttopia heeft gekozen voor de bouw van deze CityKamp, dat ideaal is gelegen in het hart van een natuurgebied en dicht bij het stadscentrum. Voor Huttopia is Antwerpen een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van een netwerk natuurlijke stadscampings in de grote Europese steden.”

Ook huuraccomodaties op CityKamp Antwerpen

Antwerpen is razend populair voor stedentripjes. Het barst er dan ook van de hotels. CityKamp richt zich op toeristen die wel het gemak van een hotel willen, maar liever de sfeer en de rust van een camping hebben. Dat betekent niet dat je al je kampeerspullen mee moet slepen als je een weekendje gaat shoppen of cultuur snuiven in Antwerpen. Naast de 150 toeristische plaatsen voor gasten met eigen tent, caravan of camper, krijgt de camping namelijk ook 50 huuraccommodaties. Welke dat zijn is ons nog niet bekend, maar op de andere CityKamps van Huttopia vind je onder meer chalets, stacaravans en safaritenten. Daarnaast komt er een restaurant met terras, een speeltuin en een ontmoetingsruimte.

Lijkt een overnachting in CityKamp Antwerpen je wel wat? Dan zul je toch nog even geduld moeten hebben, want de stadscamping in Antwerpen gaat pas in 2024 open. Op de Huttopia-stadscampings in Parijs, Lyon, Straatsburg, Colmar, Angers en Valkenburg kun je al wel terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!