Hoe wild wil je het hebben in een Fjällräven Abisko-tent?

Marije Onderwaater

In een Fjällräven tent kan je een wilde nacht beleven. Dat claimt het outdoormerk in ieder geval. Wil je eropuit trekken in de natuur, dan is een tent uit de Abisko-serie van Fjällräven sowieso een goede reisgenoot.

Fjällraven Abisko-tenten

Wilde nachten kunnen van alles betekenen. Martine en ik kunnen het niet helpen dat we daarbij meteen moeten denken aan een romantische rendez-vous – néé, niet wij samen – op de camping. Ongetwijfeld zijn de Fjällraven Abisko-tenten daar ook tegen bestand, maar ook voor die andere wilde nachten – wanneer je back to basic wilt kamperen in de vrije natuur – zijn de Abisko Lite 1, Abisko Lite 2 en de Abisko View 2 uitermate geschikt.

Fjällräven Abisko Lite 1: tunneltent voor één persoon

De wilde nachten waar wij in eerste instantie aan dachten, lijken behoorlijk tam als we op onderstaande foto zien wat voor wilde nacht je óók kan beleven met de Abisko Lite 1. Dit is een Fjällräven tent voor échte avonturiers. Deze eenpersoonstunneltent zet je op met één hoofdtentstok en sterke aluminium hoekstokken. Ook makkelijk: de binnen- en buitentent zijn met elkaar verbonden. Geen gedoe met los tentdoek, dus. Voor de buitentent gebruikt Fjällräven het eigen hoogwaardige nylon, dat de naam TripleRip heeft. De binnentent beschermt tegen regen. Het tentdoek is sterk en toch lichtgewicht. Er zijn drie afsluitbare openingen die voor ventilatie zorgen. Insecten blijven buiten de tent dankzij het fijne gaas waarmee alle openingen zijn afgesloten. Dat geldt ook voor de deur, die half opgerold kan worden. Binnen in de tent is er voldoende leefruimte en plek om bagage op te bergen. De tent is verder voorzien van een waslijn en opbergzakken. De Abisko Lite 1 kost 549,95 euro.

Zó wild durven wij het niet te maken.
Zó wild durven wij het niet te maken.

Abisko Lite 2: voor duo’s

Kampeerders die graag samen het avontuur opzoeken, kunnen kiezen voor de Abisko Lite 2. Deze stabiele tent doet in veel opzichten denken aan de Abisko Lite 1, al heeft ‘de 2’ een iets lagere tenthoogte (0,75 meter) en kleinere leefruimte. Hiermee houdt Fjällräven het gewicht van de tent laag. Dit maakt de Abisko Lite 2 vooral geschikt voor warmere kampeertripjes. Net als bij de ‘1’ zijn de binnen- en buitentent met elkaar verbonden, wat het opzetten eenvoudig maakt. Aan de onderkant is het tentdoek 40 denier dik, terwijl het aan de bovenkant 20 denier is. Fjällräven kiest onderaan een dikke stof omdat hier de meeste slijtage plaatsvindt. De twee tentstokken hebben kleurcodering. De zes scheerlijnen zijn voorzien van ingeweven reflecterend draad. Ook hier weer hooggeplaatste ventilatieopeningen met fijnmazig horrengas en een deur die kan worden opgerold, een waslijn, opbergvakken en een rits met auto-lock-functie. De Abisko Lite 2 kost 649,95 euro.

De Fjällräven Abisko Lite 2 is een trekkerstent voor twee personen.
De Fjällräven Abisko Lite 2 is een trekkerstent voor twee personen.

Abisko View 2: zelfdragende tent

Voor wie er graag in warme periodes op uittrekt, is de Abisko View 2 een geschikt reismaatje. Deze zelfdragende tent is perfect te ventileren dankzij de hooggeplaatste ventilatieopeningen. Daarnaast kan het doek aan beide zijden worden opgerold. Zo kan je ventileren en van het uitzicht genieten. Het is ook mogelijk de deur halfopen te zetten. Deze Fjällräven tweepersoons tent is van binnen iets hoger (1,10 meter) dan de Abisko Lite 2. De binnentent is zelfdragend dankzij de twee tentstokken die elkaar kruisen. De leefruimtes zijn op te zetten met scheerlijnen en haringen. Net als de andere ‘2’ heeft ook de Abisko View 2 twee verschillende stofdiktes. Voor de buitentent heeft Fjällräven ook het eigen TripleRip-nylon gebruikt. Binnen weer een waslijn en zes opbergvakken. De Abisko View 2 kost 749,95 euro.

Een nachtje doorbrengen in een Fjällräven tent op het strand: dat zien wij wel zitten!
Een nachtje doorbrengen in een Fjällräven tent op het strand: dat zien wij wel zitten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…