Het Zweedse Solifer en Polar richten pijlen op Europa

Luc Schaepkens

De Zweedse merken Solifer en Polar laten van zich horen. Ze willen met hun 2022-modellen ook buiten Scandinavië succesvol worden. (Her)lancering in zowel Duitsland als Nederland staat in de planning.

Solifer vanaf modeljaar 2021 onderdeel van de Pilote-groep

Solifer is buiten Scandinavië al een tijdje niet meer zelfstandig actief. Het van oorsprong Finse merk – nu Zweeds – verdween in 2014. Destijds rolde Solifer uit dezelfde fabriek in het Zweedse Dorotea als caravanmerk Polar. Hymer nam het merk over en de naam verdween buiten Scandinavië. Solifer en Polar worden nu opnieuw op de kaart gezet voor de rest van Europa. Daar gaan Scan-Caravaning en ScandicCaravans van Peter Edelman samen de schouders onder zetten. Midden-Europa leek altijd ver weg vanuit Noord-Zweden, maar daar komt nu dus verandering in.

Een Solifer-caravan modeljaar 2014.
Een Solifer-caravan modeljaar 2014.

Solifer campers

Campers van Solifer (foto boven artikel) zijn vanaf nu weer te koop op wat ze in Zweden ‘het continent’ noemen. De introductie van de Solifer campers vindt komende zomer plaats op de Caravan Salon in Düsseldorf. Op dit moment is Noorwegen de grootste afzetmarkt voor de producten. In Zweden groeit met name de verkoop van campers. Solifer zet caravans voor het middensegment en campers voor het hogere segment in de markt. In de toekomst komen de kwalitatief hoogwaardige producten, die er ook nog eens goed uit zien worden, ook naar Duitsland en Nederland.

Vanaf het modeljaar 2021 is de productie van Solifer campers verplaatst naar de Franse premiumfabrikant Pilote. Om de Europese markt op middellange en lange termijn te kunnen bedienen, is gezamenlijk een nieuw programma ontwikkeld. Het Solifer-programma is breed, altijd geschikt voor wintergebruik, en omvat buscampers, halfintegralen en integraalmodellen.

Polar uit Norrland

Bij het Zweedse Polar liep de orderportefeuille in de herfst van 2020 sneller vol dan ooit. Gevolg is dat het hele modeljaar 2021 is uitverkocht. Voor modeljaar 2022 staan enkele innovaties gepland. Zo worden de vorm en het design gemoderniseerd. Het leveringsprogramma van de modelserie Original, Selected en Customized wordt doorgezet. Dit geldt ook voor de Polar Edition Serie. Recent verscheen in het Duitse blad Caravaning een artikel over de terugkeer van het merk naar Duitsland. Als doel is gesteld tegen eind 2021 tien Polar-dealers in Duitsland en nog eens zes dealers in Nederland, België en Oostenrijk aan te stellen. Dat zal zeker leiden tot een aanzienlijk grotere vraag naar het product.

Een stand voor de Caravan Salon van dit jaar in Düsseldorf is aangemeld. Zowel Polar caravans als Solifer campers zijn daar te zien. Ook de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht staat in de planning. Natuurlijk is alles afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen.

Naar de site van ScandicCaravans.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur