Het Zweedse Kabe neemt Engelse Coachman caravans over

Luc Schaepkens

Kabe heeft het Engelse Coachman caravans overgenomen. De Zweden hadden sinds 2018 al een aandeel van 21,5%. Sinds 21 februari is de Engelse marktleider voor de verkoop van premium caravans helemaal in Zweedse handen.

Coachman caravans sinds 1986

De Engelse caravanfabrikant Coachman begon in 1986. Op dit moment werken er in de fabrieken in Hull zo’n tweehonderd werknemers. Coachman caravans groeide in de afgelopen 35 jaar uit tot marktleider voor wat betreft de verkoop van premium caravans in Groot-Brittannië. Het Zweedse Kabe nam drie jaar geleden al een belang van 21,5% in het Britse bedrijf. Zo ontstond een hechte samenwerking op het gebied van ontwikkeling en inkoop. Kabe nam eerder ook al het Engelse Fleetwood over, dat later naar Adria verhuisde.

Met de overname zal de samenwerking nog hechter worden. Zowel op het gebied van verkoop als bij de ontwikkeling. Kabe versterkt zijn positie als premium merk en staat internationaal sterker. De huidige bedrijfsleiding van Coachman caravans zet het werk voort. “We zijn erg blij met de overname van Coachman. Een goed geleid bedrijf dat zijn marktaandeel in Engeland gestaag aan het uitbreiden is. Coachman past perfect bij de Kabe Group en zijn strategie”, aldus Alf Ekström, de CEO van Kabe.

Naar de site van Coachman.

Naar de site van Kabe.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur