Opblaasbaar supboard Berger Camping

Het water op met opblaasbaar supboard Camptime Naos 10.0 van Berger Camping

Marije Onderwaater

Suppen is hartstikke leuk! Op een supboard zie je het water vanuit een heel ander perspectief én kom je op plekjes waar je met een gewone boot niet snel kan aanmeren. Campingtrend kreeg de Camptime Naos 10.0. Dit opblaasbare supboard van Berger Camping gaat zéker mee op vakantie.

Sup is de afkorting voor stand up paddling. Je staat namelijk op het bord en peddelt – met één peddel – door het water. Tegenwoordig zijn er volop opblaasbare supboards te koop. Hartstikke handig, want zo kan je hem ook meenemen als je op vakantie gaat. Berger Camping heeft de Camptime Naos 10.0 in het assortiment. Dit is een heel complete set die bestaat uit een opblaasbaar supboard, een verstelbare aluminium peddel, een vin, een dubbelslagpomp met manometer, een veiligheidslijn en een reparatieset. Niet op de foto, maar wél heel handig is de eveneens bijgeleverde rugzak die je ook als trolley kunt gebruiken. Zo kan je de sup makkelijk meenemen van de camping naar een meertje of ander water waar je wilt suppen. Zoals je op de foto kunt zien, is de sup hier nog niet opgeblazen. Een paar minuten na het nemen van deze foto was dit wél het geval. Met de meegeleverde pomp gaat dit namelijk hartstikke snel.

Supset Berger Camping
De hele set met pomp, peddel, veiligheidskoord, vin en reparatieset.
Supset Berger Camping
De hele set met pomp, peddel, veiligheidskoord, vin en reparatieset.

Flink draagvermogen

Het draagvermogen van de Camptime Naos 10.0 is zo’n 135 kilo. Het supboard zelf is 3,05 meter. Dat betekent dat het groot en sterk genoeg is om een volwassene en een kind te houden. Op een groot deel van het board zit anti-slip materiaal. Daarmee sta je lekker stevig. Wil je een stapje naar voren of naar achteren zetten? Daar moet je even vertrouwen in krijgen, maar het gaat hartstikke makkelijk, vooral omdat de plank zo stabiel in het water ligt. De vin zorgt er trouwens voor dat je goed richting houdt. Het veiligheidskoord maak je aan je enkel vast. Dit zorgt ervoor dat je met het board verbonden blijft als je toch in het water terechtkomt. Overigens is de plank ook nog voorzien van strakke elastieken aan de voorzijde. Hier kan je bijvoorbeeld een flesje water of een waterdichte tas onder vastklemmen.

Supboard Berger Camping
Dankzij het anti-slip oppervlak blijf je stevig staan
Supboard Berger Camping
Dankzij het anti-slip oppervlak blijf je stevig staan

Peddelen en chillen op supboard Berger Camping

Wij hebben al veel plezier van het Camptime Naos 10.0-supboard van Berger Camping. Het leuke aan een supboard is dat je het op allerlei manieren kunt gebruiken. Je kunt er natuurlijk staand op peddelen, maar staat er veel wind of ben je het staan even zat, dan kan je er ook prima op zitten en lekker peddelen. Ook is de opblaasbare plank heel geschikt als je even een duik wilt nemen. Het uittrekbare veiligheidskoord dat om je enkel zit, is zelfs lang genoeg om je even vanaf de plank in het water te laten zakken om af te koelen. En ben je het suppen even zat, laat je dan voorttrekken door een kajak, zoals een van de Campingtrend-kinderen op de foto hieronder. Onze sup krijgt vanaf nu een plekje in onze vakantiebagage. Wil je deze zomer ook suppen? Klik dan snel op onderstaande button.

Supboard Camptime Naos 10.0
Lekker even op het supboard liggen kan natuurlijk ook
Supboard Camptime Naos 10.0
Lekker even op het supboard liggen kan natuurlijk ook

Ga het water op!

Wil je ook actief bezig zijn op het water? Klik dan op onderstaande button voor de website van Berger Camping, waar je de Camptime Naos 10.0 kunt kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…