Het Sprite 2022 nieuws is de Basecamp 6 en puntjes op de i

Luc Schaepkens

De Engelse caravanbouwer Sprite kan terugkijken op een prima seizoen. Daarom vooral detailwijzigingen in alle caravanseries. Wel komt er een nieuwe Basecamp-variant bij. De Basecamp 6 – hét nieuws van Sprite 2022 – heeft tot aan zes slaapplaatsen.

Het interieur van de Basecamp 6.
Het interieur van de Basecamp 6.

Sprite 2022: de Alpine Sport

De Alpine Sport serie krijgt er voor het Sprite 2022 modeljaar een aantal extra usb-punten bij. Ze zitten mooi weggewerkt in de spotjes onder de bovenkasten. Zo heb je altijd een oplaadpunt voor je mobieltje bij de hand. Ook nieuw is de Dometic series 10-koelkast. De achterwand van de keuken krijgt een nieuw design. De achterwand is voorzien van downlight-verlichting in plaats van een geheel verlicht paneel.

En wat zien we verder bij de Alpine Sport? De witte wastafel in de toiletruimte en vaste bedden krijgen een nieuw design. Er komt een nieuwe douchekop in de doucheruimte. Dit is wel afhankelijk van de indeling. De vloermat bij de buitendeur wordt vervangen door een groter exemplaar.

Interieur van de Alpine Sport 420.
Interieur van de Alpine Sport 420.

De Mondial SE en Cruzer SR

Bij de Mondial SE serie zien we dezelfde vernieuwingen als bij de Alpine Sport. Behalve dan de keukenachterwandaanpassing. Daar staat tegenover dat wel de kleur van het binnendesign is kleur aangepast. De bovenkastdeurtjes worden komend seizoen uitgevoerd in een houtkleur waardoor de caravan een warmere uitstraling krijgt.

Ook bij de Cruzer SR serie dezelfde vernieuwingen. Extra is hier dat de spotjes met usb-aansluiting komend jaar dimbaar zijn. Ook hier de nieuwe Dometic series 10-koelkasten. De topmodellen Cruzer 550 SR en 635 SR behouden uiteraard de grote 133 liter koelkast. Voor een nog luxere uitstraling worden de hoofdeindes van het vaste bed verhoogd.

Interieur Sprite Mondial 490.
Interieur Sprite Mondial 490.

Cruzer SR blijft het luxepaardje

De Cruzer serie blijft bij Sprite 2022 dé serie met een overdaad aan luxe. Zo zien we onder meer een luxe ovencombinatie en een magnetron. Daarbij een Truma Combi-unit voor warm water en verwarming, een ingebouwde radio met bluetooth en het Swift Command systeem. Met dit laatste kun je bijna alle apparatuur in de caravan bedienen via de Swift Command App op je telefoon. Alle Cruzers zijn daarnaast voorzien van een luxe doucheruimte.

Interieur Sprite Cruzer 495.
Interieur Sprite Cruzer 495.

Basecamp 6 vanaf eind juli bij de dealer

De prijzen van de Sprite caravans beginnen bij 22.595 euro voor de Alpine Sport. De Mondial SE is er vanaf 25.895 euro. De Cruzer SR staat voor 29.195 euro in de showroom. De Basecamp tenslotte is er vanaf 27.595 euro. De nieuwe Sprite 2022 caravans staan vanaf eind juli in de showroom.

De prijzen voor deze ruim uitgeruste Sprite 2022 caravans zijn all-in, dus inclusief 21% btw, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

Sprite biedt tot 10 jaar garantie op vochtinwerking.

Sprite caravans worden in Nederland geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V.

Naar de site van Sprite.

Eerder schreven we over de Sprite Sport Alpine 420 CT. Een caravan die met ruimte goochelt. Je leest het artikel hier.

De indeling van de Basecamp 6.
De indeling van de Basecamp 6.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur