Caravanmerk Hobby lanceert Beachy: het strandgevoel op wielen

Martine van Kuler

Onlangs gaven we op Campingtrend al een sneak preview van de nieuwe Hobby caravan Beachy. Inmiddels is er meer bekend over dit nieuwe reispaleis, dat door de ontwerpers ‘het strandgevoel op wielen’ wordt genoemd.

Caravanmerk

In dit artikel schreven we al over de veelbelovende eerste beelden van het nieuw opgerichte caravanmerk Beachy. Meer dan dat de Hobby caravan het van life gaan uitstralen wisten we niet. Maar daar is nu verandering in gekomen.

Hobby Beachy komt er in drie indelingen

Vanaf volgend jaar is de Hobby caravan verkrijgbaar in drie indelingen: de 360, de 420 en de 450. De kleinste heeft twee (eventueel drie) slaapplaatsen en een lengte van 5,08 meter, de langste heeft vier slaapplaatsen en is 5,98 meter lang.

Wat de indelingen gemeen hebben zijn de ronde vorm en de grote achterdeur. Dit laatste is geïnspireerd op de kampeerbus: op het bed zitten en naar buiten kijken om zo het ultieme vakantiegevoel te beleven.

Door de grote achterdeur kun je fijn genieten van het uitzicht.
Door de grote achterdeur kun je fijn genieten van het uitzicht.

Hobby caravan Beachy brengt het strandgevoel naar binnen

De nieuwe Hobby caravan is geen luxe paardje. ‘Houd het simpel’ is het idee erachter. Het interieur is dan ook eenvoudig en tegelijkertijd uniek. Met stof beklede manden en riemen bieden veel opbergruimte in plaats van de gebruikelijke wandkasten.

Het strandgevoel in een caravan.
Het strandgevoel in een caravan.

De zithoek

De zithoek heeft zandkleurige kussens in naturel linnen look en kan in een paar simpele stappen worden omgebouwd tot een comfortabel slaapgedeelte. Een compacte keuken zonder gas (koken moet je dus buiten doen) en een inloopkast zijn inbegrepen. Die laatste kan worden voorzien van een Porta Potti, handig als je voor de nachtelijke plas niet naar buiten wilt.

Eenvoudige Hobby caravan voor een schappelijke prijs

Hobby wilde met Beachy een instapcaravan maken die een jongere doelgroep zou moeten aantrekken. Dat lijkt gelukt. Hoeveel de Hobby Beachy in Nederland moet gaan kosten, is nog niet bekend.

In Duitsland betaal je voor de kleinste indeling zo’n 11.950 euro. Voor de middelste betaal je duizend euro meer en de grootste Beachy is weer duizend euro duurder. Mochten de Nederlandse prijzen bekend zijn, dan lees je dat uiteraard op Campingtrend. De Hobby Beachy is in het najaar te bestellen.

De Hobby Beachy 360
De Hobby Beachy 360

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!