Het Hymer Backrack+ biedt extra bagageruimte achterop de buscamper

Luc Schaepkens

De nieuwe Hymer Backrack+ is een drager voor achterop de buscamper en onder meer geschikt om fietsen mee te vervoeren. De drager is onderdeel van Hymer Original Parts en dus een origineel onderdeel van Hymer.

Hymer Backrack+

De Hymer Backrack+ is geen fietsendrager, maar een modulair systeem dat voor meerdere doeleinden is te gebruiken. De drager past achterop de Fiat Ducato en de Citroën Jumper. Door bijvoorbeeld het reservewiel achterop te hangen, krijgt de bus een stoere uitstraling. Het rack komt daarbij ook heel goed van pas bij een volgende fiets- of skivakantie. Met dit Hymer Backrack+ heb je namelijk een flinke hoeveelheid bagageruimte extra.

Hymer Backrack+ is erg flexibel

Behalve de fietsen, ski’s of het reservewiel zijn er meer opties. Zo zet je net zo gemakkelijk een aluminium bagagebox achterop. Het Backrack+ hangt aan beide achterdeuren en heeft een draagvermogen van 80 kilo. Het grote voordeel van het Backrack+ is dat je tegelijk de trekhaak kunt blijven gebruiken. Dus de boot of motor kan ook gewoon mee.

Het Hymer Backrack+ is een origineel Hymer-accessoire. Het heeft – evenals alle losse componenten – de typegoedkeuring conform ECE R26. Het is dus getest en goed bevonden. Het Hymer Original Parts rack is te bestellen bij je Hymer dealer. De verschillende componenten kunnen eenvoudig worden gemonteerd. En natuurlijk ook op elk moment weer worden verwisseld.

De verschillende componenten

Er zijn een aantal componenten waaruit je kunt kiezen. Zo is er de Hymer Backrack+ Bike Carrier Swing en Shuttle. Deze fietsendrager is naar buiten te draaien en ook geschikt voor e-bikes. De fietsen gaan er gemakkelijk op. Je rechterdeur blijft vrij. Dan is er het Mini Rack. Dat heeft een draagvermogen tot 20 kilo. Het kan boven en onder op het Backrack+ worden gemonteerd. Hier zet je bijvoorbeeld de mooie aluminium bagagebox op.

Dan is er de Wheelholder. Daarmee kun je het reservewiel achterop hangen. En er is de Number and Light bar, een afneembare en opklapbare opstap. Hierop past ook verlichting en het nummerbord, voor als het Backrack+ ervoor hangt. Het opstapje is belastbaar tot 100 kilo. Er zitten meer componenten aan te komen. Onder meer voor je ski’s of een snowboard. Houd daarvoor de site van Hymer Original Parts in de gaten.

Het Backrack+ past bijvoorbeeld prima op de Hymer Free 540 Blue Evolution.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur