Het Hobby campernieuws 2022 is de Vantana Ontour Edition

Luc Schaepkens

De Hobby campers voor 2022 bestaan uit zes camperseries met in totaal 21 verschillende modellen. Hét Hobby campernieuws 2022 betreft de nieuwe buscamper Vantana Ontour Edition.

Digitale persconferentie van Hobby

Afgelopen vrijdag logden we in bij de digitale persconferentie van Hobby. In deze tijd een prima alternatief voor het ‘echte werk’. Al gaan we natuurlijk veel liever persoonlijk langs. Hopelijk kan dat volgend jaar weer. Aan het begin van de persconferentie aandacht voor cijfers en statistieken. Daaruit blijkt wat iedereen al weet: kamperen is booming, zoals dat heet.

De Hobby Optima Ontour Edition.
De Hobby Optima Ontour Edition.

Hobby

Ook bij Hobby prima cijfers. Hobby groeit zelfs sterker dan gemiddeld. De zogenoemde all-inclusive strategie van Hobby blijkt te werken. De Hobby campers en caravans zijn compleet uitgerust. Ze hebben daarbij een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hobby zit qua prijs in het middensegment met de focus op betaalbare kwaliteit.

Interieur Hobby Optima Ontour Edition.
Interieur Hobby Optima Ontour Edition.

Hobby campernieuws 2022

Bij de Hobby campers zien we voor seizoen 2022 zes series met in totaal 21 verschillende modellen. Van buscamper en halfintegraal tot alkoofmodellen. Ruim elfhonderd medewerkers zorgen ervoor dat in het Noord-Duitse Fockbeck elk jaar tussen de 10.500 en 13.500 Hobby caravans van de band lopen. Bij de campers zijn er dat tussen de 2.500 en 3.500 per jaar. De zes camperseries bij Hobby hebben twee namen. De halfintegralen en alkoven heten Optima. De buscampers hebben de naam Vantana.

De zes camperseries van Hobby

  • De halfintegraal Optima op Citroën is er als Ontour met zes verschillende indelingen.
  • De Optima Ontour Edition is een smalle halfintegraal. Een zogenaamde Van. Deze kent drie indelingen en staat ook op Citroën.
  • Top is de halfintegraal Optima Ontour De Luxe in vijf indelingen. Deze heeft als enige de Fiat Ducato als basisvoertuig.
  • Er is ook een Optima Ontour Alkoof. Die is er in drie verschillende indelingen.
  • En dan is er de Vantana buscamper. De Vantana De Luxe op de Fiat Ducato is er in twee smaken.
  • Nieuw is de instapper Vantana Ontour Edition op de Citroën Jumper. Ook in twee indelingen. Het is de eerste Hobby buscamper op basis van de Citroën.
Interieur Optima Ontour alkoof.
Interieur Optima Ontour alkoof.

Camperseries van Hobby

Alle camperseries van Hobby krijgen voor het nieuwe seizoen een ander uiterlijk. Nieuwe lijnen zorgen voor een sportief en dynamisch familiegezicht. Bij de topserie De Luxe valt daarnaast de nieuwe led-verlichting op. Deze topverlichting zit aan de voorkant in de kap van de opbouw boven het voorraam. Ook de achterverlichting bij de halfintegraal en alkoof werd opnieuw ontworpen.

Optima De Luxe krijgt nieuw interieur

De Optima Ontour blijft wat interieur betreft ongewijzigd in het nieuwe seizoen. De Optima Ontour Edition is een zogenaamde Van. Want dit is een smalle halfintegraal. Hij is er in drie indelingen. Met tweepersoonsbed, queensbed of enkele bedden. Wat voor het nieuwe seizoen bij Hobby wel veranderde, zijn de kastdeuren in het keukenblok. Die verdwenen namelijk en werden vervangen door laden.

De topserie Optima Ontour De Luxe kreeg een nieuw interieur. Hij is er vanaf nu in de zogenaamde premium-look. Daarvoor werden externe ontwikkelaars ingeschakeld. Het resultaat is een rechtlijnig meubelontwerp met perfect op elkaar afgestemde kleuren. Scandinavisch design dat bovenal gezellig aandoet. Er zijn vijf indelingen van de De Luxe. Vier keer met enkele bedden en één keer met een tweepersoonsbed. Basis is de nieuwe Fiat Ducato met onder andere het nieuwe dashboard en de assistsystemen.

Nieuwe Vantana Ontour Edition

Nieuw voor komend seizoen – en hét Hobby campernieuws 2022 – is de buscamper Vantana Ontour Edition. Basis is de Citroën Jumper. Dat maakt deze Ontour Edition tot de instapserie bij de Hobby buscampers. Niet dat het een kale buscamper is, integendeel. In de uittrekbare gasbun is plek voor twee gasflessen van 11 kilo. Een sat-installatie met tv zit er ook al standaard op. En een hightech navigatiesysteem zit bij de prijs inbegrepen. Het model met enkele bedden werd qua inrichting doorontwikkeld. Er is meer ruimte. Het bed aan de bijrijderskant meet in de lengte ruim 2 meter.

Top bij de buscampers van Hobby – compleet met panoramadakraam – blijft de Vantana De Luxe. Deze staat op de nieuwe Fiat Ducato. Er is keus uit twee verschillende meubeldecors. Een lichte houttint of een modern zogenaand monochrome interieur. Dat heeft een wit/grijze kleurencombinatie. Erg modern.

Beachy buscamper in Düsseldorf?

Er staat overigens nog een nieuwe Hobby buscamper in de startblokken. Want naast de nieuwe Beachy caravan komt er waarschijnlijk ook een daarvan afgeleide Beachy buscamper. Die zou – zo werd min of meer verklapt tijdens de persconferentie – wel eens voor het eerst te zien kunnen zijn op de komende Caravan Salon in Düsseldorf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur