Het Fendt seizoen 2022: de instapcaravan Fendt Saphir

Luc Schaepkens

Een herkenbaar design en de beste kwaliteit. Basis van die kwaliteit is de voortdurende verbetering van alle details. We bekijken het Fendt seizoen 2022. Te beginnen bij de instapper Fendt Saphir.

Fendt

Door voortdurende innovatie en productontwikkeling valt Fendt ook dit jaar weer in de prijzen. Bijvoorbeeld bij de European Innovation Award. Of de behaalde drie eerste plaatsen bij publiek-awards van de vaktijdschriften. Fendt kijkt terug op een goed seizoen. Voor het nieuwe Fendt seizoen 2022 staan 33 verschillende caravanmodellen klaar. Dat zijn er drie meer dan in het vorige seizoen. Vier indelingen zijn compleet nieuw.

Fendt seizoen 2022: Fendt Saphir.
Fendt seizoen 2022: Fendt Saphir.

De caravanseries van Fendt seizoen 2022

  • De Saphir: zes indelingen waaronder enkele met kinderbedden.
  • De Bianco: maar liefst zestien indelingen, waaronder gezinscaravans.
  • De Tendenza: vier indelingen voor de liefhebber van design.
  • De Opal: vijf indelingen met veel comfort, onder meer met stapelbedden.
  • De Diamant: drie indelingen vol luxe en design.

De serie overstijgende nieuwtjes

Wat blijft bij alle Fendt seizoen 2022 caravans is het herkenbare design. Je ziet aan elke caravan van dit merk meteen dat het een Fendt caravan is. Ze hebben overduidelijk een familiegezicht. We zien dit seizoen onder meer een praktische behuizing van de luifel. Grote ramen in de voorkant (modelafhankelijk). Aluminium velgen in het zilver bij de Tendenza en de Opal. Bij de Diamant komen ze in het zwart gepolijst. En de voortentlampen zijn nieuw en met verschillende lichtstanden uitgevoerd.

In het interieur zien we onder meer aan het voeteneinde van het bed een extra garderoberuimte (modelafhankelijk). Alle design deur- en kastgrepen zijn van stevige kwaliteit. De entree is voorzien van een handige extra lage instap en tapijt.

Instapper Fendt Saphir

De Saphir is de instapper bij Fendt. Een prima metgezel voor zowel gezinnen als koppels. De Saphir is er ook in het Fendt seizoen 2022 in zes verschillende indelingen. Twee daarvan zijn uitgerust met stapelbedden. Afhankelijk van de gekozen indeling verandert ook de badkamervariant. Ook de koelkast is modelafhankelijk. Van een inhoud van 98 liter en aan beide kanten te openen, tot aan een 133 liter grote Slim Tower koelkast.

Verwarming

Voor de verwarming in de Fendt Saphir zorgt het kwaliteitsmerk Truma. De ingebouwde verwarming varieert van de S 3004 tot de S 5004. Het gasstel heeft altijd drie pitten en is voorzien van een zogenoemde piëzo-ontsteking. Modelafhankelijk is natuurlijk ook de zitgroep, die bij sommige modellen in het midden staat. Het meubeldecor is Kastanje-Moretti. Voor de bekleding is er keus uit de bekledingsvarianten Caerdiff en Aosta.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur