Het Duitse Büttner Elektronik is overgenomen door Dometic

Luc Schaepkens

Dometic heeft vorige maand het Duitse bedrijf Büttner Elektronik overgenomen. Dat maakt mobiele stroomoplossingen voor buiten. Denk daarbij aan onder andere zonnepanelen, accu’s en laders.

Overname

Dometic is al een tijdje op overnamepad. Zo nam het bijvoorbeeld vorig jaar nog tentenmaker Kampa over. Dit jaar was dat eerder onder andere Front Runner Vehicles Outfitters. Dat is een bedrijf in outdoortoebehoren. En nu komt daar dus het Duitse Büttner Elektronik bij. Dit bedrijf haalt zijn omzet voornamelijk in het thuisland. Die bedroeg vorig jaar zo’n 13 miljoen. Bij het bedrijf met als thuishaven het Duitse Neuenkirchen werken 17 mensen.

Dometic versterkt met Büttner Elektronik positie in groeimarkt

Dometic versterkt met de overname zijn positie in de groeimarkt van mobiele stroomoplossingen. Het is daarmee een belangrijke strategische zet. De vraag naar mobiele oplossingen neemt toe. De behoefte aan offgrid kunnen staan en duurzaam omgaan met energie stijgt. Zeker nu steeds meer mensen met een kampeermiddel onderweg willen zijn. Dometic verbreedt het aanbod en het distributienetwerk groeit.

“Ik ben verheugd Büttner Elektronik en zijn medewerkers bij Dometic te mogen verwelkomen”, zegt Juan Vargues, president en CEO van Dometic. “Met Büttner Elektronik versterken we ons productaanbod en distributienetwerk op het snelgroeiende gebied van mobiele stroomoplossingen voor de Outdoor lifestyle. Onze strategie voor winstgevende uitbreiding in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische groei en acquisities. Dit is onze zesde aangekondigde acquisitie dit jaar en onze pijplijn van potentiële toekomstige acquisities blijft sterk.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur