Het Carado 2022 campernieuws is de Edition 15 en meer

Luc Schaepkens

Het modeljaar 2022 is voor camperbouwer Carado een bijzonder jaar. Carado viert namelijk het vijftienjarig bestaan. Om dat te vieren, komt er een speciale verjaardagseditie onder de naam Edition 15. En Carado heeft meer nieuws te melden.

Integraalcampers

Bij de integraalcampers van Carado 2022 valt het nieuwe front op. Ook het dashboard is vernieuwd. Bij de Carado buscampers is het in het nieuwe modeljaar voor het eerst mogelijk om voor een hefdak te kiezen.

Carado 2022 Edition 15

Vijftien jaar Carado, vijftien jaar unieke campers, vijftien indelingen. Dat is het verjaardagsmodel van Carado 2022. Elke Edition 15 heeft de nodige extra’s. Er is een Edition 15 als integraal, halfintegraal en als buscamper. Een jubileumuitvoering met een volle uitrusting tegen een zeer schappelijke prijs. Als Edition 15 verkrijgbaar zijn de integralen I338, I447 en I449. De halfintegralen T135, T338, T447, T448 enT459. De buscampers CV540, CV600, CV601 en CV640. En tenslotte de smalle halfintegralen – de Vans – V132, V337 en V339.

En wat zit er dan allemaal op? Bij de integralen is dat een deur met raam. Ingelegde ramen, het Style-pakket en een exclusieve bekleding. Bij de halfintegralen zien we een cabine in zilverkleur. Verduistering in de cabine, een deur met raam en een 167 liter grote koelkast. Bij de buscampers een slaaphefdak, een luifel, verduistering in de cabine en exclusieve bekleding. Bij de Vans tenslotte de 140 pk-versie van de 2.3 multijet dieselmotor. Een cabine in het grafiet grijs, een luifel. En ook hier de exclusieve Edition 15-bekleding.

De halfintegraal met zilverkleurige cabine.
De halfintegraal met zilverkleurige cabine.

Het nieuws bij de integralen

Een nieuw front en een nieuw dashboard geven de integralen bij Carado een nieuw gezicht. De grill is uitgevoerd in chroom met de naam Carado in het midden. Ook de led-koplampen zijn opnieuw ontworpen. De totale hoogte van het integraalmodel gaat met 3 centimeter omlaag naar 2,90 meter. Ook in het interieur is het een en ander aangepast. Zo kreeg het dashboard een facelift. Door een aantal gadgets werd het bovendien praktischer in het gebruik. Zo zijn er de nodige aflegvakken en bekerhouders toegevoegd. Nooit meer zoeken waar je je kaart of flesje water kwijt kunt.

Aan de bijrijderskant heeft het dashboard extra opbergruimte waar je heel wat in kwijt kunt. Verder zien we nieuwe bekleding van het oppervlak. Dat sluit perfect aan bij de originele oppervlakken van Fiat. Daarbij ontbreken zichtbare schroeven. Het geheel geeft een mooi en rustig beeld.

Het Edition 15-interieur bij de integraal.
Het Edition 15-interieur bij de integraal.

Het nieuws bij de buscampers

De buscampers hebben – als Edition 15 – voor het eerst bij Carado een hefdak. Daarmee heb je twee extra slaapplaatsen aan boord. Het hefdak is uitgevoerd in zwart en is er voor alle indelingen van de Carado 2022 buscampers. Voor het bereiken van de hoge slaapplek gebruik je de meegeleverde telescoopladder. Zo heb je meteen een laddertje voor als je het dak een poetsbeurt zou willen geven. De hoogwaardige matras in het slaaphefdak is voorzien van een lattenbodem. Voor licht zorgt een flexibel te verstellen lampje voorzien van een usb-poort. Het tentdoek aan de voorkant is open te ritsen.

De buscamper als Edition 15.
De buscamper als Edition 15.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur