Hennep en oude visnetten in nieuw EcoHemp-tentdoek Combi-Camp

Marije Onderwaater

Combi-Camp wil verduurzamen. Het vouwwagenmerk ontwikkelde daarom samen met TenCate Outdoor Fabrics het speciale EcoHemp-doek voor vouwwagens. De eerste Combi-Camp’s met dit duurzame tentdoek zijn vanaf oktober verkrijgbaar.

EcoHemp-doek

Het EcoHemp-doek is een mix van hennep, organisch katoen en gerecycled polyester. Het gebruik van deze materialen heeft allerlei voordelen. Om te beginnen is het dus duurzaam. Zo heeft hennep – in tegenstelling tot katoen – weinig water en bestrijdingsmiddelen nodig. Voor het gerecycled polyester zijn onder meer oude visnetten gebruikt. En het organisch katoen dat in de mix is verwerkt, is helemaal biologisch geteeld. Voor de bestrijding zijn alleen natuurlijke middelen ingezet.

De Combi-Camp Country Xclusive.
De Combi-Camp Country Xclusive.

En hoe zit het met de kwaliteit?

Misschien vraag jij je meteen af wat de kwaliteit van dit duurzame tentdoek is. Logisch! Gelukkig is er goed nieuws. Volgens Combi-Camp vouwwagens is de kwaliteit van dit EcoHemp-doek vergelijkbaar met katoensoorten die vaker voor tentdoek worden gebruikt. De waterkolom en trekkracht zijn hetzelfde, net als de kleurvastheid. Schimmel maakt geen kans bij dit tentdoek, dat verder nog ademend en waterafstotend is.

Introductie duurzaam tentdoek Combi-Camp

Het EcoHemp-tentdoek is vorige week geïntroduceerd tijdens de Caravan Exhibition in het Noorse Lillestrøm. Combi-Camp verwacht dat alle Europese dealers – dus ook in Nederland – de vouwwagens met het nieuwe tentdoek in oktober kunnen leveren. Combi-Camp heeft drie vouwwagenmodellen: de Country voor twee tot zeven personen, de Valley voor twee tot zeven personen, en de Flexi voor vier tot zes personen.

Meer weten, klik de knop onderaan de pagina!

Een Combi-Camp op het Deense strand.
Een Combi-Camp op het Deense strand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…