Helemaal vernieuwd: Hymer ML-T en Grand Canyon S

Marije Onderwaater

Stijlvol en zelfvoorzienend: dat zijn de sleutelwoorden voor de vernieuwde halfintegraal Hymer ML-T en de buscamperserie Grand Canyon S. Voor modeljaar 2024 pakte Hymer het design, de functionaliteit en de connectiviteit van de modellen aan onder het motto 'More style. Less limits'.

Venture S als inspiratie

Het is alweer vier jaar geleden dat Hymer de camperwereld opschudde met een conceptmodel van de huidige Venture S. Inmiddels staat deze innovatieve camper al een tijdje in de showrooms. En de Venture S blijkt een bron van inspiratie, want de interieurs van zowel de ML-T als de Grand Canyon S zijn hier grotendeels van afgeleid.

Hymer ML-T binnen
Hymer ML-T binnen

Hymer ML-T

Voor de populaire halfintegraal Hymer ML-T is er vanaf nu keuze uit twee interieurstijlen. Velvet Ash combineert donkere houttinten met lichte wandbekleding. Hierdoor ontstaat een interieur dat warm en ruimtelijk aanvoelt. De stijlcollectie Native Bamboo heeft met zijn bamboe-accenten en vilten wandbekleding het meeste weg van de Venture S. Het meubilair is nieuw ontworpen en een mix van rechte lijnen en gebogen randen. In de keuken kastjes met push-lock, bovenkasten met lederen handgrepen en een betegelde wand. Zowel in de keuken als in de badkamer kiest Hymer voor matzwart beslag.

In de vernieuwde Hymer ML-T is ook het slaapgedeelte verbeterd. De bedden zijn nu 1,91/1,92 meter lang. Wat er nog meer nieuw is aan deze halfintegraal op Mercedes Sprinter, is te zien op de website van Hymer.

Hymer ML-T interieur
Hymer ML-T interieur

Hymer Grand Canyon S in 2024

De Grand Canyon S is de 5,93 meter lange buscamper van Hymer op de Mercedes Sprinter. Ook hier is de invloed van de Venture S duidelijk zichtbaar. Het nieuwe verlichtingsconcept heeft vier niveaus en is helemaal naar wens in te stellen. Voor modeljaar 2024 zijn er twee nieuwe interieurstijlen. Pearl Grey is een mix van eigentijds eikenhout en wanden van vilt. In Ivy Green voert de kleur olijfgroen de boventoon. De warme vilten wanden zijn ook hier te zien.

Vier slaapplaatsen
Nieuw is ook het dwarsbed dat geïntegreerde schijfveren heeft. Het oprolsysteem zorgt ervoor dat het matras eenvoudig is op te bergen waardoor ruimte ontstaat om grotere spullen mee te nemen. Het keukenblok biedt onder meer plaats aan een kookplaat, een spoelbak en een compressorkoelkast van 90 liter. De Grand Canyon S heeft tot vier slaapplaatsen: twee in het dwarsbed en twee in het optionele hefdak.

Hymer Grand Canyon S exterieur
Hymer Grand Canyon S
Hymer Grand Canyon S exterieur
Hymer Grand Canyon S

Ultieme vrijheid met 4x4

Reizen met de camper betekent vrijheid. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend op pad te kunnen gaan, heeft Hymer de ML-T en de Grand Canyon S voor het nieuwe seizoen nog rijker uitgerust. De ML-T is nu voorzien van onder meer het vernieuwde Smart Battery System 2.0 – dat voor langdurige stroomvoorziening zorgt – en dieselverwarming. De compressorkoelkast met een inhoud van 154 liter biedt genoeg ruimte voor veel proviand. Optioneel is de halfintegraal uit te rusten met een waterfilter, een tweede toiletcassette, twee zonnepanelen van 75 watt en drie 80 Ah LiFePO4-accu’s met een 1800 watt-omvormer. Ook zijn de Hymers op Mercedes verkrijgbaar in de 4×4-editie; met vierwielaandrijving voor nóg meer vrijheid en avontuur.

Weg van de snelweg
De Hymer Connect App biedt inzicht in de functies van de camper. Hierop zijn de vulniveaus te bekijken en is de verlichting of verwarming in te stellen. Hymer Connect is ook te vinden in de Grand Canyon S. En ook met deze buscamper is het mogelijk om een tijdje van de gebaande paden te blijven. De Grand Canyon S is eveneens voorzien van het Smart Battery System en dieselverwarming, plus een LiFePO4-accu van 80 Ah. De uitstekende isolatie van buscamper zorgt ervoor dat het ook mogelijk is om er in koudere maanden op uit te trekken.

Via onderstaande button kom je meer te weten over de nieuwe Hymer ML-T en Grand Canyon S.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…