Hedesunda camping

Luc Schaepkens

Hedesunda camping ligt ca. 5 km van het dorp Hedesunda en heeft de uitstraling van een fraai aangelegd park. De camping is rustig en bijzonder mooi aan het water gelegen met eigen aanlegsteigers en een heerlijk zandstrand. Op het strand is een restaurant waar u lekker kunt eten of kunt genieten van een drankje op het terras met een fantastisch uitzicht over de rivier Dalälven. Een ideale bestemming voor zwemmers, vissers, kanovaarders, fietsers en andere levensgenieters.

Hedesunda camping

Hedesunda camping heeft 100 plaatsen waarvan 60 met elektriciteit. Robuuste, in traditionele Zweedse stijl gebouwde vakantiehuisjes zijn het hele jaar door beschikbaar. Overnachten kan ook in een van de kleinere ‘stugor’. U kunt uw eigen boot aanleggen aan een van de steigers of een volledig uitgeruste (vis)boot huren. De rust, de prachtige natuur en de uitstekende voorzieningen op Hedesunda camping, zorgen ervoor dat kamperen een onvergetelijke ervaring wordt.

Hedesunda camping heeft een veilig terrein voor kinderen met een heerlijk zandstrand. Op het strand is een apart gedeelte afgeschermd voor de hele kleintjes. Tijdens de zomermaanden is er een team van jongeren die activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen organiseren. Het activiteitenprogramma verschilt ieder jaar maar ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: mountainbiketochten, buksschieten, banaanvaren, kampvuur maken, vogelhuisjes maken, zeep en shampoo maken, vikingdag, buikglijden, zakslaan, visworkshops en wekelijks een viswedstrijd

Hedesunda camping ligt middenin de natuur maar toch heel centraal tussen de steden Gävle en Uppsala en ook een dagje Stockholm is heel goed te doen. Groot voordeel van deze centrale ligging is dat er een keur aan bezienswaardigheden en uitstapjes geboden kan worden. Leef bijvoorbeeld eens een dag als echte viking in het vikingpark, ga op elandensafari, ga mee op natuurtocht en zie bevers en visarenden, bekijk de prachtige zilver en kopermijnen of ga gewoon winkelen, wandelen, fietsen, carten, naar de dierentuin, attractiepark of het subtropisch zwemparadijs…..er is hier voor  zowel jong als oud genoeg te beleven!

Hedesunda camping
Övägen 68
81040 Hedesunda
Tel: 0046-291-44123

www.hedesundacamping.se
info@hedesundacamping.se

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur