Handig en multifunctioneel: opvouwbare picknickmand met geïntegreerde tafel van HABA

Martine van Kuler

Iedere vakantie is het weer een worsteling: wat heb ik écht nodig op de camping en waar kan ik zonder? Daarom ben ik zo’n fan van producten die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. De Central Park opvouwbare picknickmand van HABA is zo’n ding. Ik gebruik hem voor de was, de vaat, de hond, de wijn, als bijzettafeltje. En natuurlijk ook gewoon als picknickmand.

Zonnige zondagmiddag

Op een zonnige zondagmiddag mag ik graag een stukje fietsen. Helaas zijn mijn kids daar maar moeilijk voor te porren. De belofte van een ijsje onderweg doet meestal wonderen, maar toen ontdekte ik een ander lokkertje: een picknick.

De picknickmand in de fietsmand en gáán!
De picknickmand in de fietsmand en gáán!

Picknickmand met geïntegreerde tafel

Broodjes, pakjes drinken, wat fruit. Vroeger deed ik alles in een tasje dat ik samen met het picknickkleed in mijn fietsmand propte. Maar na een hobbelig ritje over een bospad besloot ik dat het anders moest: van de smakelijke lunch die ik in gedachten had was dankzij een lekkend pakje drinken en een geplette banaan weinig meer over.

Dus de vraag of ik de Central Park opvouwbare picknickmand van HABA wilde testen kwam als geroepen. Toegegeven, qua uiterlijk valt hij een beetje in het niet bij de schattige rieten mand die ik in een ver verleden eens had – een onhandig ding dat het tijdens het tweede uitje al begaf –, maar handig en stevig is hij wel!

Broodjes, sap, fruit, toastjes, kaasjes, een flesje wijn, het past er allemaal in en het komt er fris en fruitig weer uit. Extra handig aan deze picknickmand is het deksel, dat je kunt uitvouwen tot een tafeltje. Je glas staat stevig, de dobbelstenen van het meegebrachte spelletje rollen beter dan op het picknickkleed en er is zelfs een gleuf waar je een iPad of smartphone in kunt zetten. Nu hoor ik je denken, een iPad meenemen als je gaat picknicken? Het is niet mijn gewoonte, maar geloof me, soms is het verrekte handig. Zo heb ik heerlijk gepicknickt, terwijl ik met een schuin oog de eerste Formule 1-race van dit seizoen keek. Iets met twee vliegen in één klap.

Het tafeltje is heel handig bij een potje Keer op Keer.
Het tafeltje is heel handig bij een potje Keer op Keer.

Afwasteil, wasemmer, hondenbadje en wijnkoeler

De HABA-picknickmand gaat ook mee naar de camping, want hij is multifunctioneel. Zo doet hij dienst als afwasteil. Het bakje dat ik hiervoor had was eigenlijk net te klein. Geregeld viel er iets over de rand op de grond. Op de heenweg is dat niet zo erg, maar je schone bestek van een zandpaadje moeten rapen is toch een beetje jammer. Deze opvouwbare mand is lekker hoog, dus ongelukjes als dat zullen me niet meer gebeuren.

Ook is de mand, die een inhoud van 15 liter heeft, geschikt om een handwasje in te doen. Leuker is het echter om hem te gebruiken om je drinken in te koelen. Ik heb een goede koelbox, maar als er vrienden op de camping langskomen om te barbecueën is deze al snel te klein. Met lauwe wijn als gevolg. Dat zal me niet meer gebeuren, want bij een volgend bezoek bewaar ik de drank in de met koud water gevulde picknickmand.

Overigens is mijn hond minder dol op de mand. Als ik er tijdens een picknick een stukje worst voor hem uithaal kwispelt hij nog, maar tijdens het kamperen loopt hij er met een grote boog omheen. Deze opvouwbare mand is namelijk ook goed te gebruiken als hondenbadje (mits je viervoeter niet het formaat kalf heeft). Thuis gaat die van mij na een modderige boswandeling even onder de douche, maar op de camping moet hij even badderen in de mand.

De opvouwbare picknickmand is met recht multifunctioneel te noemen.
De opvouwbare picknickmand is met recht multifunctioneel te noemen.

Nog meer multifunctionele en opvouwbare producten

Het moge duidelijk zijn dat deze opvouwbare picknickmand multifunctioneel is. Verder is hij gebruiksvriendelijk, want eenvoudig open en weer dicht te vouwen. Veel plaats neemt hij dan niet in, met zijn 46 x 28 x 9 cm schuif je hem makkelijk ergens tussen. Bovendien weegt hij slechts 1,55 kg. De adviesprijs is 34 euro.

De picknickmand is onderdeel van het opvouwbare assortiment van HABA. Er zijn er meer opvouwbare keukenhulpen verkrijgbaar: een afdruiprek, een wasmand, een emmer, een schaal met een inhoud van 1,5 liter en een schaal met een inhoud van 3 liter, een vergiet met inhoud van 1,5 liter en een vergiet met inhoud van 3 liter.

Win een HABA opvouwbare picknickmand met geïntegreerde tafel

Ben jij er na het lezen van dit artikel van overtuigd dat de picknickmand jouw campingleven kan verrijken? Doe dan mee met onze winactie, want we mogen een exemplaar verloten.

Ga naar de Facebook-pagina van Campingtrend en geef antwoord op de volgende vraag: Waar zou je de opvouwbare picknickmand nog meer voor kunnen gebruiken?
Laat je antwoord (binnen zeven dagen na publicatie van dit artikel) achter in de comments. Het origineelste antwoord krijgt de mand thuisgestuurd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!