Halfintegraal met enkele bedden: Therry 37 van Giottiline

Luc Schaepkens

Camperbouwer Giottiline is Italiaans en komt uit de stal van PLA. De Therry 37 halfintegraal van dit merk valt op door zijn donkergrijze cabine en de led-strepen als achterlichten. De 7,39 meter lange Giottiline camper met enkele bedden heeft standaard de Citroën Jumper als basis.

Giottiline camper

De opbouw is voorzien van grijze striping. Dat past mooi bij de cabine, die bij deze Giottiline camper is uitgevoerd in donkergrijs. Het breekt het bekende ‘witte dozen’-uiterlijk. Opvallen doen de mooie ingelegde ramen in de opbouw, die helemaal van gfk is gemaakt. Beide zijn niet vanzelfsprekend in deze prijsklasse. De enkele bedden achterin hebben verschillende maten. Namelijk 0,93 bij 1,98 en 0,83 bij 1,93 meter. Als dat maar geen ruzie geeft. Heb je behoefte aan meer slaapplaatsen, dan is er een variant met een hefbed boven de zithoek. Die heeft als toevoeging de letter B achter zijn naam staan. Door een zithoek die ook nog is om te bouwen tot een bed, biedt de Giottiline Therry 37 B in totaal zes slaapplaatsen.

Giottiline Therry 37 tot aan vijf zitplaatsen met gordel

De Therry 37 kan optioneel worden uitgerust met een vijfde zitplaats met gordel. Daarmee is deze halfintegraal een prima familiecamper. Je gaat er net zo makkelijk met twee personen als met z’n vijven mee op pad. Handig – zeker als iemand snurkt – is dat tussen de bedden voor en achter een schuifdeur kan worden gesloten. Dat biedt wat meer privacy. De zithoek voorin bestaat uit een L-vormige bank, een losse zit en de draaibare cabinestoelen. Om ook alle bagage van vijf reizenden te kunnen opbergen, heeft de Therry 37 zes kasten voor de kleding en een grote garage. Onder het voeteneinde van de enkele bedden is ook een kast verstopt.

Giottiline keuken

De L-vormige keuken van deze Giottiline camper is voorzien van drie pitten en een afzuigkap. De koelkast is met een inhoud van 150 liter lekker ruim. Het sanitair staat deels links en deels rechts in de camper. Aan de ene kant – de bestuurderskant – het toilet en de wastafel. Aan de andere kant de ruim uitgevallen douchecabine. De verswatertank en de afvalwatertank kunnen elk 100 liter bevatten. Voor de verwarming in de Giottiline Therry 37 zorgt een Truma Combi 4.

Vijf indelingen en een actiemodel

De halfintegraalserie Therry omvat vijf verschillende indelingen. Ze lopen in lengte uiteen van 6,99 tot 7,39 meter. Je kunt als basisvoertuig kiezen tussen de Citroën Jumper en Fiat Ducato. De eerste is de goedkoopste. Er is overigens ook een alkoofmodel met dezelfde naam. Grootste halfintegraal is de Therry 45, met zes zit- en slaapplaatsen. De Therry 37 is er ook als gunstig geprijsd actiemodel met de naam S Edition. Deze Giottiline camper heeft een lekker volle uitrusting. Zoals het chassispakket op de Citroën, waar onder meer een 165 pk sterke motor bij zit. En het winterpakket met de Truma C6 EH verwarming en geïsoleerde watertanks. Ook het zogenoemde Techni-pakket zit erop. Daarin zaken als een skyroof, een satellietschotel en een zonnepaneel. Ook een luifel en een oven zitten hier bij. Al met al krijg je veel camper voor je geld.

SpecificatiesTherry 37

Basisvoertuig: Citroën Jumper met 120 pk, optioneel Fiat Ducato
Afmetingen (lbh): 7,39 x 2,32 x 2,89 meter
Leeggewicht: 3178 kilo
Laadvermogen: 322 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 5 / 5
Prijs: vanaf 71.890 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur