Haglöfs Restored: tweedehands kleding zo goed als nieuw

Luc Schaepkens

Het Zweedse merk Haglöfs lanceert Haglöfs Restored. Dat is zo goed als nieuwe tweedehands kleding. Het doel van dit initiatief is om de levensduur van bruikbare uitrusting te verlengen. Zo zet ook Haglöfs een flinke stap richting circulariteit.

Haglöfs Restored

Haglöfs Restored is een collectie tweedehands outdoorkleding die net zo functioneel en mooi is als de reguliere collectie van het merk. Maar dan met minder afval, CO2 en waterverbruik. “Om onze uitrusting te maken, zijn veel hulpbronnen nodig”, aldus Elaine Gardiner, hoofd Duurzaamheid bij Haglöfs. “Als we de levensduur van producten kunnen verlengen door middel van reparatie of restauratie, maken we beter gebruik van de middelen die erin zijn gestopt. En nog belangrijker, we verminderen het aantal producten dat wordt geproduceerd met nieuwe grondstoffen.”

Haglöfs Restored en The Renewal Workshop

Haglöfs Restored werkt samen met The Renewal Workshop. Dat is een toonaangevende leverancier van circulaire oplossingen voor kledingmerken. Eerder gedragen of kapotte kleding? Ze herstellen het hier allemaal. Na inspectie en wassen is de kleding pas klaar om door te verkopen. Natuurlijk volgens de strenge normen van Haglöfs. “Een cruciaal inzicht voor elk merk is dat 82% van de producten die we in onze fabrieken beoordelen, kan worden schoongemaakt, gerepareerd en doorverkocht”, zegt Jeff Denby, medeoprichter van The Renewal Workshop. “Met Haglöfs Restored halen we het beste uit wat we al hebben.”

Consumenten die een Haglöfs Restored-item kopen, krijgen niet alleen hoogwaardige kleding, maar dragen ook bij aan een minder verspillende wereld. Zelf bijdragen aan het Haglöfs-initiatief? Dat kan door oude Haglöfs-kleding in een van de eigen winkels van het merk af te geven. Haglöfs zorgt voor een zo goed mogelijk hergebruik. Haglöfs Restored is online te vinden op www.haglofsrestored.com.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur