Grootste Karsten: de Imperia tunneltent

Marije Onderwaater

Karsten Tenten hield de spanning erin de afgelopen dagen: op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zou het merk een nieuwe tent presenteren. Foto’s kregen we nog niet te zien. We moesten het met een sneak peek doen. Maar nu is het dan toch zover en kunnen we de Karsten Imperia tunneltent – de grootste Karsten tent aan één stuk ooit – in real life bewonderen.

Karsten Imperia

De afmetingen van de Karsten Imperia zijn flink: 4 meter breed, 5,40 meter lang en een stahoogte van 2,20 meter. Met de 1,60 meter lange luifel eraan, is de Imperia helemáál groot. De totale oppervlakte is 22 vierkante meter. De tent heeft een ingang aan de voorkant en eentje aan de zijkant. Volgens Karsten staat de Imperia tunneltent in een mum van tijd. Dat komt onder meer door de voorgebogen tentstokken, de open te ritsen stoksleuven en de eenvoudige constructie. Het doek is gemaakt van TenCate-katoen. En uiteraard is deze tent stormvast.

De Karsten Imperia in vol ornaat.
De Karsten Imperia in vol ornaat.

Drie ruime slaapcabines in Karsten Imperia

In deze ruime Imperia tunneltent kunnen vijf personen de nacht doorbrengen. Zij vinden een plekje in een van de drie slaapcabines achterin. Die zijn – van links naar rechts – 1,40 meter, 1,00 meter en 1,60 meter breed. De cabines lopen aan de achterkant niet schuin af, waardoor er ook ruimte is voor een stretcher. Elke slaapcabine heeft een ventilatierooster én een ventilatiestrook in de scheidingswand.

Vijf personen kunnen de nacht doorbrengen in de Imperia.
Vijf personen kunnen de nacht doorbrengen in de Imperia.

Diepe luifel en handige opbergmogelijkheden

De 1,60 meter diepe luifel behoort tot de standaarduitrusting van de Imperia tunneltent. Deze luifel is aan de zijkanten voorzien van ringetjes waaraan je van alles kunt ophangen. Bijvoorbeeld een kapstokje of een leuk lichtsnoer. Optioneel is er nog een regenluifel verkrijgbaar. Ook op de optielijst: diverse opbergmogelijkheden. Zo biedt Karsten een dressoir dat aan beide kanten van het zijraam is in te ritsen en handig als kastje is te gebruiken. Is het dressoir niet in gebruik? Dan is hij als plat pakket weg te zetten. De Imperium is optioneel ook uit te breiden met een organizer om spulletjes in op te bergen.

Wil je de Karsten Imperia zelf bewonderen? Dat kan bij een van de Karsten-dealers. Meer info daarover vind je op de website. Je kunt natuurlijk ook naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs komen. Daar staat Karsten in Hal 12. De KCJ is nog tot en met zondag 10 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Wil je via Campingtrend een kaartje kopen met 3,50 euro korting en dus maar 9 euro betalen? Klik dan hier.

Handig: een optioneel dressoir en een luifel met ophanghaakjes.
Handig: een optioneel dressoir en een luifel met ophanghaakjes.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…