GreenCover® Innovatie door kampeerders voor kampeerders

Luc Schaepkens

Een Brabantse vinding, een Nederlands product! In een tijd dat het allemaal minder gaat met onze welvaart sta je als kampeerder ook wel eens stil bij bepaalde situaties tijdens de vakantie. Je let wat meer op het uitgave patroon door het jaar heen en denkt na over vakantiemogelijkheden. Geen luxe verre vakanties maar met de kinderen maar gewoon weer eens heerlijk kamperen in eigen land. Innovatie was het sleutelwoord om te ontdekken of kamperen tijdens wat minder mooi vakantieweer toch ook genieten kan zijn !

Hoe is het idee ontstaan?

Na onze vakantie in juni 2007 , met mooi weer door de Masuren in Polen , hebben wij de caravan in augustus naar het Zwarte Woud gebracht en opgesteld. Echter hier aangekomen was het nat , modderig en dus niet prettig om in onze voortent te verblijven. Maar  de campingeigenaar was er op voorbereid . Wij konden hier houten vlonders huren . Zo gezegd zo gedaan.
Na een halve dag geploeter met deze grote natte en loodzware houten vlonders lag er een vloer in de voortent . Hierop hebben wij het  tapijt gelegd en zaten wij uiteindelijk heerlijk op een droge ondergrond.  Wij hadden een prettig onderkomen voor onze dochter en haar jonge gezin aangebracht .Na twee dagen zijn wij naar huis gegaan . Onderweg hebben wij nog over de houten vlonder gesproken en zei ik tegen mijn vrouw dat dit niet de oplossing is voor kampeerders. Op vele campings is niets te huur  en dan zit je daar wel op de koude en natte grond met je kinderen. En je betaalt telkens weer de huurpenningen !   Wij hadden een super idee !

Waarom gekozen voor de ideale grondtegel voor het buiten leven?

Met kennis van techniek, kunststof en 40 jaar kampeerervaringen hebben wij alle voor en tegen op een rij geplaatst om te kunnen  beoordelen waaraan een vloer moet voldoen voor kampeerders.
Ook hebben wij  naar naamgeving van het product , merknaam en logo met name gekeken naar de behoefte op de huidige kampeermarkt .  Wij zagen een toenemende vraag naar tenttegels ontstaan en hebben de markt beoordeeld naar de huidige aanbieders. Wij hebben gekozen voor “grondtegel “ omdat de tegel uiteindelijk op de grond gelegd wordt en tevens voor meerdere toepassingen gebruikt kan worden buiten de kampeersector om. Hierbij moet men denken aan bescherming van , een zwembad op het gras , valbescherming voor onder speeltoestellen , balkons , tuinhuisjes , terrasjes  ,e.d. De naam GreenCover® paste perfect in de marketing vanwege het beschermende , schokabsorberende en afdekkend aspect voor met name het gras. Daarnaast is comfort , lichtgewicht en flexibiliteit een belangrijk ideaal  van de GreenCover®  grondtegel.

Op welke details is bij de innovatie met name gelet?

Bij de innovatie is met name gelet op de vele aspecten en situaties  welke wij tegenkomen op de camping  en tijdens het  kamperen met de diverse kampeermiddelen zoals tent, caravan , voortent, luifel , campers en vouwwagens. Hierbij  zijn  de hoogte van de tegel , het gewicht ,de flexibiliteit en de luchtdoorlatendheid  bij de maatvoering  de belangrijkste details geweest tijdens de innovatie .

Daarnaast is gekozen voor een lichtgewicht materiaal  met een handig klikprofiel  om de tegels op lichte ongelijke kampeerterreinen te kunnen gebruiken . Hierdoor blijven ze goed vlak  en in elkaar  liggen  en leveren geen struikelgevaar op. De tegels kunnen ook in een nog stabieler halfsteens-verband  gelegd worden. Ook zijn de tegels gemakkelijk op maat te maken voor elke tent.  De luchtdoorlatendheid is van belang geweest voor de campingbeheerders . Door het lage eigen gewicht en de luchtdoorlatendheid gaat het gras niet stuk. De wortels worden niet afgesloten , stikken niet en het gras groeit door.

Ook was het belangrijk dat er geen ongedierte zoals muizen  en ratten onder de vloer kunnen komen zoals bij houten vlonders gebeurt. Vandaar dat de  GreenCover®  tegels ook vlak op de grond liggen en er geen tapijt over heen gelegd hoeft te worden.

Hoe is de maatvoering ontstaan?

Nadat  wij de technische beoordeling  gemaakt hadden  zijn wij op een maatvoering uitgekomen welke gemakkelijk te hanteren moest zijn is . Hierbij is gelet op de deurbreedte van de gemiddelde caravan en camper en  de deuropeningen, achterbank en laadruimte van auto’s . Ook is gekeken naar de logistieke kant vanaf productie tot transport , verpakking  en verzending.

Waarin onderscheidt Greencover zich t.o.v. andere tenttegels?

Wij onderscheiden ons t.o.v. de aanwezige tegels in de markt met name op de flexibiliteit , kleine hoogte , het lage gewicht en de luchtdoorlatendheid.  Dit is een groot voordeel daar wij de tegels ook gemakkelijk in een handige draagtas kunnen leveren. Hierdoor kunnen  de tegels ook na gebruik  in een schone tas weggezet worden en later thuis schoongemaakt worden. Ook het volume is beperkter  t.o.v. onze concurrenten. Doordat de tegels de ondergrond niet afsluit gaat het ook  nooit stinken. Ook kunnen de tegels gemakkelijk meegenomen en ook opgeslagen worden in de caravan tijdens gebruik en stalling.

www.greencover.nl

info@greencover.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur