Sallandse Heuvelrug

Green Friday – niet winkelen maar wandelen met de ANWB

Martine van Kuler

Hoge kortingen en spectaculaire deals staan ons te wachten op Black Friday, dit jaar op 24 november. Hartstikke fijn als je bijvoorbeeld een nieuwe kampeeruitrusting nodig hebt. Maar misschien staat Black Friday je wel heel erg tegen. In dat geval is er een alternatief: Green Friday, een initiatief van Trees for All. De ANWB doet mee en organiseert op deze dag de Sallandse sponsorloop.

Trees for All zet zich al bijna 25 jaar in voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen en maakt mensen bewust van het belang ervan. Trees for All meent dat Black Friday vaak een dag vol impulsaankopen is en overconsumptie in de hand werkt. Als tegenhanger riep de organisatie daarom Green Friday in het leven, een dag waarop bedrijven en consumenten juist investeren in een groene planeet.

ANWB organiseert Sallandse sponsorloop op Green Friday

Ook de ANWB wil op Green Friday een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Daarom organiseert het op deze dag de Sallandse sponsorloop, een wandeling van 13 kilometer over de Sallandse Heuvelrug. Deze ANWB-route staat ook wel bekend als de ‘Rollende Heuvels’.

Meedoen is gratis, maar de wandeling op Green Friday heet niet voor niets ‘sponsorloop’. Het is dus wel de bedoeling dat je zoveel mogelijk geld inzamelt. Dit kun je doen door een eigen donatie, maar je kunt ook een actiepagina aanmaken en die delen met vrienden, familie en bekenden. Het geld dat de ANWB met de Sallandse sponsorloop binnenhaalt komt ten goede aan Trees for All, dat van de opbrengst bomen plant in binnen- en buitenland.

Ben je niet in staat om te wandelen? Koop dan een kaartje voor de ANWB Heideslak. Met dit elektrische voertuig leg je dezelfde route af als de deelnemers. Het kaartje kost tien euro en ook dat gaat naar Trees for All.

Sallandse sponsorloop
Sallandse sponsorloop

Green Friday en Black Friday

Steun jij het initiatief van Trees for All en wil je op Green Friday meedoen aan de sponsorloop van de ANWB? Klik dan op de button onder dit artikel voor meer informatie.

Heb je een nieuwe kampeeruitrusting nodig of wil je wel een vakantie boeken met korting? Kortom, ben je wél geïnteresseerd in Black Friday? Houd dan Campingtrend in de gaten, want binnenkort lees je op deze website welke Black Friday-acties er zoal zijn in de kampeer- en outdoorbranche.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!