Dalí museum

Grand Tour de Catalunya – Uitstapjes in Catalonië

Martine van Kuler

Onlangs kon je op Campingtrend al lezen over de Grand Tour de Catalunya. Maar wat kun je allemaal ondernemen als je deze roadtrip door Catalonië maakt? Dit zijn vijf leuke uitstapjes in de Spaanse regio.

1. Ornitokayak in de Aiguamolls de l'Empordà

Liefhebbers van vogels en van water vinden in natuurpark Aiguamolls de ideale activiteit: Ornitokayak. Tijdens deze 3 uur durende kajaktocht (geschikt om te doen met kinderen vanaf 4 jaar) ga je met een gids het water op om vogels te spotten. In de Aiguamolls de l’Empordà leven ruim driehonderd soorten, dus je spot er gegarandeerd een aantal. Onderweg krijg je een picknick met lokale producten voorgezet. Eindpunt van de kajaktocht is de baai van Roses, waar je met een beetje geluk nog een aantal bijzondere zeevogels ziet. Meer weten over deze activiteit? Kijk dan hier.

2. Cava Center in Sant Sadurní d'Anoia

Op een uurtje rijden van Barcelona ligt het Cava Center in Sant Sadurní d’Anoia. De regio is het hart van de cava-productie, dus als je een liefhebber bent van deze Spaanse variant van champagne moet je hier zeker naartoe gaan. In het Cava Center leer je meer over dit sprankelende wit. Zo krijg je het hele productieproces stap voor stap uitgelegd én leer je waaraan je een echte cava kunt herkennen. En geen zorgen, je kunt er ook naar hartenlust proeven. In deze video doen Jos en DW het even voor.

Ornitokayak
Ornitokayak: vogelspotten in Aiguamolls de l'Empordà.
Ornitokayak
Ornitokayak: vogelspotten in Aiguamolls de l'Empordà.

3. Dalí Museum in Figueres

Het Teatro Museo Dalí in Figueres (foto boven dit artikel) mag je niet missen als je Catalonië bezoekt. Figueres is de geboorteplaats van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí en in het museum – dat in een oud theater is gevestigd – val je van de ene verbazing in de andere. Je krijgt een kijkje in het leven van de man en zijn belangrijkste werken zijn er te zien. Het museum zelf is overigens niet te missen. Je herkent het aan de rode muren, de koepel en de levensgrote eieren op het dak.

vall de boi
In Vall de Boí kun je romaanse kerken bezoeken.
vall de boi
In Vall de Boí kun je romaanse kerken bezoeken.

4. Romaanse kerken in Vall de Boí

Vall de Boí in Pyreneeën telt negen romaanse kerken. Elk dorp in de vallei heeft er wel een: Sant Climent en Santa Maria in Taüll, Sant Joan in Boí, Santa Eulàlia in Erill la Vall, Sant Feliu in Barruera, La Nativitat in Durro, Santa Maria in Cardet, L’Assumpció in Cóll, en Sant Quirc Hermitage ook in Durro. In het Centre del Romànic leer je over meer over de bouwstijl, de rol van de kerken, de betekenis van de iconen en de oorsprong van de romaanse kunst.

Musclarium
DW leert alles over mosselen en oesters in het Musclarium.
Musclarium
DW leert alles over mosselen en oesters in het Musclarium.

5. Musclarium in La Ràpita

Aangezien wij nogal van het eten en drinken zijn, hierbij nog een eet-tip. Alhoewel het Musclarium in La Ràpita ook gewoon een leuk uitstapje is. Met een klein bootje (je kunt trouwens ook een kajak huren en op eigen houtje gaan) vaar je naar de oester- en mosselbanken in beschutte baai. Een daarvan, het Musclarium, is ook een drijvend restaurant. Je leert hier hoe mosselen en oesters groeien en hoe je ze moet openen. En ja, natuurlijk mag je ze ook proeven. Lekker met een glaasje cava erbij…

Tijdens hun Grand Tour de Catalunya brachten Jos en DW een bezoek aan het Musclarium. Hoe dat was zie je in deze video. In dit artikel lees je meer over de Grand Tour de Catalunya en hier tippen we campings in de Spaanse regio.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!