Gordigear 2 Go is tent op een aanhanger mét korte levertijd

Luc Schaepkens

Lang wachten op je nieuwe kampeermiddel? Je hoort het vaker. Als je kiest voor de Gordigear 2 Go heb je daar geen last van. Deze tent op een aanhanger – oftewel een tenttrailer – staat namelijk binnen vier weken voor je deur, zo belooft de fabrikant.

Aanhanger

Als je al een aanhanger hebt – met randen van 90 tot 125 centimeter hoog – koop je de losse tent. Heb je die niet, dan bestel je de aanhanger erbij. Je krijgt dan een zogenoemde tenttrailer van Australische makelij. De Duitse vestiging van het Australische Gordigear kwam met het idee van de 2 Go. Deze tenttrailer is tijdelijk te koop vanaf 11.110 euro. Dat is de introductieprijs, normaal betaal je 12.608 euro.

Gordigear 2 Go is kale versie

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Gordigear 2 Go een redelijk uitgeklede vouwwagen is. Er is later van alles en nog wat bij te kopen. Van een keukenmodule tot een fietsendrager. Zo kan de koper meteen op pad gaan en zijn uitgaven over jaren spreiden. Er is keus uit twee familietenten: de grote Savannah en de kleinere Taiga. Het doek is geïmpregneerd en de naden zijn drie keer gestikt. Dat zorgt ervoor dat de tent lang meegaat. De buizen zijn van lichtgewicht aluminium.

Alle ramen zijn voorzien van horren. De slaaptent heeft een scheiding in het midden. Na de aanschaf kun je onder meer kiezen voor een optionele douchecabine of voor een extra slaaptent. De tent ligt op een geremde – made in Germany – aanhanger. Die mag tot aan 1300 kilo hebben. Af-fabriek zit er een Tempo 100-ontheffing op. Hier lees je meer over de Tempo 100-sticker. Op de dissel zit een trekhaakkogel om de eveneens optionele fietsendrager op vast te zetten. Ook de hoge zijwanden zijn standaard.

Tent ook zonder aanhanger te koop

De achterklep heeft extra zware scharnieren en klapt naar de zijkant open. Dat maakt een latere montage van het keukenmodule mogelijk. De spatborden zijn standaard van echt aluminium ribbeltjesblik. Steunen zorgen voor een stabiele stand op de plek van bestemming. Zoals gezegd is de tent ook zonder aanhanger te koop. De aanhanger die je gaat gebruiken moet zijwanden hebben met een hoogte van 90 tot 125 centimeter. Koop je de tent los, dan betaal je voor de grote Savannah 2990 euro. De kleinere Taiga komt op 1790 euro. Met de aanhanger erbij is de vanafprijs 11.110 euro.

SpecificatiesSpecificaties Gordigear 2 Go Savannah en Taiga

Bakmaat Savannah en Taiga: 2,24 bij 1,74 meter: 2,24 bij 1,74 meter
Maten uitgeklapt (lbh) Savannah en Taiga: 2,24 / 5,35 en 4,35 / 2,30 meter: Maten uitgeklapt (lbh) Savannah en Taiga: 2,24 / 5,35 en 4,35 / 2,30 meter
Matrasmaat: 2,10 / 1,75 meter: Matrasmaat: 2,10 / 1,75 meter
Gewicht: 146 kilo en 120 kilo: 146 kilo en 120 kilo
Naar de website:: Gordigear

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur