Golfplaatcamper HY is terug: bonjour Citroën Holidays!

Marije Onderwaater

De wanden van golfplaat, die kenmerkende neus en de grijze kleur: ja, de iconische Citroën HY diende duidelijk als inspiratie voor de nieuwe Citroën Holidays. Het Franse merk bouwt de nieuwe kampeerbus op de eigen SpaceTourer.

Met de Citroën Holidays op de SpaceTourer – nu nog in ontwikkeling – springt het merk in op van life-trend. De bus is 1,99 meter hoog en dus makkelijk door het dagelijks verkeer en in parkeergarages te manoeuvreren. Ideaal voor mensen die een voertuig willen waarmee ze alle kanten op kunnen: van de drukke stad naar de rust van de natuur of de vrijheid van het strand. Citroën onthulde de camper met retro uiterlijk en modern interieur onlangs in Düsseldorf. Volgens de Fransen is het camperinbouw binnenkort beschikbaar voor meer van de eigen voertuigen. Daarover onthullen ze eind 2023 meer details.

Citroën Holidays achterzijde
Citroën Holidays achterzijde

Kampeerbus voor vier

De Citroën Holidays op SpaceTourer biedt plaats aan vier personen. In het slaaphefdak bevindt zich een groot bed en van de uitneembare bank is een overnachtingsplaats voor twee te maken. Met de bank en de draaibare cabinestoelen is er ook voldoende ruimte om met z’n vieren rond de tafel te zitten. Het keukenblok is voorzien van een kookstel, een spoelbak en een koelkast. Vrijwel de gehele zijde aan de bestuurderskant is voorzien van kastruimte. Dankzij het verwarmingssysteem van Webasto is het op koude momenten toch lekker warm in de kampeerbus. Door de hele bus zijn verder 230 V- en USB-aansluitingen aangebracht. Zonnepanelen op het dak zijn optioneel. En wie na een dagje strand het zand van de voeten wil spoelen, kan dat doen met de buitendouche, die een watertank van 25 liter heeft.

Keuken Holidays
Keuken Holidays
Holidays interieur
Holidays interieur

Caselani en Bravia Mobil

Om de looks van de HY te krijgen, schakelde Citroën de Italiaanse carrosseriebouwer Caselani in. Dit bedrijf heeft een voorliefde voor de Franse klassieker en bouwde ze al in diverse varianten. Voor de camperinbouw tekende het Sloveense Bravia Mobil, dat ook onder de eigen naam buscampers verkoopt.

Meer weten? Check de site van Citroën via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…